Jump to content
IGNORED

Brak mocy w Audi A4 B8 2.0 TDI CAGA

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, 

Mam pytanko, co do braku mocy w samochodzie.

Pacjent: Audi A4 B8 2.0 TDI CAGA 143 Konie 221000tys km przejechane. 

Otóż wczoraj odebrałem od mechanika samochód, po wymianie rozrządu, olejów, filtrów i rolek od alternatora itp.

Dzisiaj wsiadłem pojechałem kilka metrow do sklepu i auto straciło moc, zaczęła mrugać dioda od świec żarowych. 

Zgasiłem samochód i odpaliłem ponownie i zniknęło, ale po czasie się znowu pojawiło. 

Przyjechałem pod dom, zgasiłem i odpaliłem samochód zostawiłem  na 5 min odpalonego, przytrzymałem na 2 tys obrotów, i ponownie się przejechałem i auto odzyskało moc, i dioda się nie zapaliła. 

Ale po dłuższym staniu samochodu, znowu to samo. 

Dzisiaj jadę do tego mechanika żeby podłączył pod komputer, i się dowiedział co i jak. 

Ale z góry moje pytanie co to może być. 

Może być tak że rozrząd przeskoczył lub mechanik cóż zj***ł ? (Mówił że po wymianie podpinali kompa i się przejechał samochodem i było wszystko okey) 

Dodam jeszcze że auto, jeździło normalnie przed wymianą.

Edited by Nesio
Posted

Sprawdz błedy bo rozumiem wszystko tylko to jest wrózenie z fusów 😁

Posted (edited)

Polecam sprawdzic czy pompa nie opiłkuję odkrec czujnik na pompie CR lub sprawdz filtr paliwa. Rozumiem że ten bład podczas jazdy bo obroty wysokię 🤣

Edited by Silver3833
Posted

Jednak nic groźnego się nie wydarzyło, mechanik nie podłączył wężyka od powietrza/ciśnienia, który znajduje się koło obudowy filtra powietrza, i przez to samochód wchodził w tryb awaryjny 🤣👍

Posted (edited)
2 godziny temu, Nesio napisał(a):

Jednak nic groźnego się nie wydarzyło, mechanik nie podłączył wężyka od powietrza/ciśnienia, który znajduje się koło obudowy filtra powietrza, i przez to samochód wchodził w tryb awaryjny 🤣👍

Wazne że problem rozwiązany 👍 bo z tego co pisałes odrazu było wiadomo że rozrząd nie mogł być przestawiony 😉

Edited by Silver3833