Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi A4 B6 1.9 TDI nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Mam problem z moją audi. Jechałem do pracy po czym po 15km auto zgasł. Nie chciało odpalić po użyciu autostartu auto odpaliłem przejechałem z 5km i znowu zgasło. Po ponownych próbować odpalenia była ta sama sytuacja. Teraz auto stoi na podwórku. Wymieniłem filtr paliwa zalałem go paliwem podczas montazu , filtr powietrza jest jeszcze dobry. Po sprawdzeniu wydaje mi się że może to być pompa paliwa. Z wężyka przy filtrze paliwa podczas próby odpalania paliwo wogole nie leci. Sprawdziłem przekazniki ( tam pojawił się problem gdyż po otwarciu, było tam trochę wody i przekaziniki 202 219 i 395 były mokre). Wymieniłem przekaznik 395 i wszystko tam wysuszyłem lecz podczas próby odpalenia musiałem znowu użyć autostartu ale pompa nie podaje dalej paliwa do filtra. Mam zamiar wymienic również też 202 i 219. Czy jest możliwość że to będzie wina tylko i wyłącznie pompy paliwa czy jest coś co jeszcze mogę sprawdzić? Auto po próbie odpalenia na autostart udało się odpalić lecz chodziło tylko wtedy gdy nadal nim psikalismy a wskazówka obrotomierza nie drgnęła nawet o milimetr. Co może być przyczyną? Na co najlepiej patrzeć? Czy jest możliwość że jeśli pozostałe przekazniki są niesprawne to pompa nie będzie chodzić? Czy jak wymieniłem ten 1 przekaznik to powinienem już słyszeć pompę paliwa gdyż od początku problemu jej nie słyszałem. Proszę o pomoc co i jak mkge sprawdzic żeby wiedzieć jak dalej działać.