karolus.w Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Cześć. Zaczynam przygodę z A4 B8, i na pierwszy ogień idzie walka z błędem: 730634 - Lampka ostrzegawcza asystenta zmiany pasa ruchu w lusterku zewnętrznym prawym. C1117 15 Przerwa w obwodzie lub zwarcie z plusem Czy ktoś miał taki problem, i gdzie rozpocząć poszukiwania?
BartoszW Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Cześć. Rozwiązałeś problem? Zdjęcie które załączyłeś się nie otwiera.
karolus.w Opublikowano 16 Września Autor Opublikowano 16 Września (edytowane) Problem nie został do końca rozwiązany. Kupiłem lampkę (zamiennik chiński) do prawego lusterka i teoretycznie asystent zadziałał, lampka zaczęła świecić. Świeci jednak słabiej niż lewa, i co jakiś czas błąd powraca. Pytanie czy to wina lampki, czy może gdzieś w przewodach mam może zwarcie? Jak można to sprawdzić i ewentualnie wykluczyć? Podpowie ktoś? Edytowane Czwartek o 11:17 przez karolus.w
BartoszW Opublikowano Piątek o 22:38 Opublikowano Piątek o 22:38 (edytowane) Będę kombinował u siebie, problem mam identyczny. Generalnie w lampce kiedyś ułamałem przypadkowo zaczepy, w związku z tym przykleiłem ją na klej do szyb do obudowy ( trzyma się bez zarzutu ). Samą lampkę Ori raczej ciężko znaleźć dlatego szukam całego lusterka, najlepiej jakiegoś taniego z Anglika albo po przejściach byle lampka była w dobrym stanie. Zauważyłem dziwną dosyć śmieszną regułę, albo zwykły przypadek... W każdym razie gdy jadę do pracy za dnia to lampka nie działa, ogólnie funkcja, natomiast gdy wracam w nocy wszystko jest w porządku, działa. 🤔 Będę informował o postępach Jeszcze jedna kwestia Rok temu przerabiałem wiązkę od prawego lusterka, możliwe że uszkodziłem jakiś kabelek bądź rozciąłem przypadkowo, ale dziwne że dopiero po roku wyszłyby tego skutki. Edytowane Piątek o 22:42 przez BartoszW
Rekomendowane odpowiedzi