kirku Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia (edytowane) Po licznych udarach z Malinką, stwierdzając, że mam za mało samochodów i oczywiście niezbędnym jest posiadanie kolejnego "dejli" oświadczyłem mojej lubej iż kupuje "szybsze" kombi. Wychodząc z każdorazowego założenia "w tym samochodzie nic nie będę robił" bo przecież to dejli. I tak miało zostać, no ale zupełnie przez przypadek, przeglądając pewien znany portal z ogłoszeniami po okazyjnej cenie kupiłem gwint. Podarowałem mu trochę miłości, a co dla siebie robię. Jedna sprężyna pęknięta ale już prosto z Londynu do mnie leci 🥹 więc będzie niedługo montaż. W s6 zrobiłem sobie podstawowy serwis, czekam na filtry do gazu i pojadę na regulację. W przyszłym miesiącu (czyli pewnie w lipcu) jak będzie czas ogarnę sobie serwis Tiptronika, to wrzucę wszystkie zdjęcia i opisy co i jak, żeby ta skrzynia waliła jak DSG i się nie jebała. Dzisiaj z kolei ją wyczyściłem i nałożyłem sobie QD bo mi się nudziło. Wspawam jakieś turboworksy na dupe, żeby nie buczało w środku i szukam nakladek na progi z RS i skrzydła z RS. Tak, to tyle byłoby z dejli. Pozdrówka Edytowane 25 Stycznia przez kirku Zdublowana fotografia.
kirku Opublikowano 28 Stycznia Autor Opublikowano 28 Stycznia Doczyściłem wnętrze, przeleciałem chromy i spolerowalem znaczek s6. 2
kirku Opublikowano 29 Stycznia Autor Opublikowano 29 Stycznia Przód siedzi... jak nikogo nie zamorduje przy montażu tyłu to wyśle zdjęcie jak to siedzi :x 1
kirku Opublikowano 29 Stycznia Autor Opublikowano 29 Stycznia Koniec na dzisiaj :x dystanse zamówione 15mm tył, 10mm przód. Walory jezdne jak to na gwincie - wyśmienite ;>
kirku Opublikowano 1 Lutego Autor Opublikowano 1 Lutego (edytowane) Skończone, założyłem dystanse 10mm przód, 15mm tył, ale nie doszedłem do porozumienia z błotnikami, a oryginału jakoś ciąć mi nie przystoi więc wleciały tylko 10mm na tył. Ustawiona zbieżność i jeździ się mega komfortowo (nadal mówimy i 19 calach i gwincie). No i urwałem przełącznik do lusterek - więc jeżeli ktoś ma takowy z funkcją składania lusterek to chętnie odkupię ;> z planów -big brake -na razie zrobić ładne czerwone zaciski - zregeneruje sobie felgi i w jakiś ciemniejszy kolor, myślałem nad grafitem (miałem daaawno temu taki kolorek w e39 zdjęcie poniżej) ton jaśniejsze chce obecnie -chce dokładki na progi z RS6 ale to nie masthev - fajne skrzydło na tylną klapę - modyfikacja wydechu, zamiast środka zorbie dwa przelotowe małe, x pipe, na dupsko dwa przelotowe, końcówki oryginalne. Będzie wyraziście ale nie głośno. Edytowane 1 Lutego przez kirku Dodanie zdjęć i planów 2
BartoszSoldier Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Ten kolorek felg z e39 też będzie dobrze pasować. Również miałem kiedyś e39 srebrną ale z czarna felga i strasznie ginęły w ogólnym wizerunku auta, wzór felgi był mało widoczny ale taki grafit robi robotę 😉 1
kirku Opublikowano 8 Lutego Autor Opublikowano 8 Lutego A Bondziorno! Mam problem z szybrem. Sytuacja wygląda tak, że działa normalnie, otwiera się, zamyka uchyla tańczy i śpiewa. Aczkolwiek, przy zamykaniu dochodzi do końca i tak jakby delikatnie się zaczynał otwierać. Da się to jakoś skalibrować? Co to może być?
Rekomendowane odpowiedzi