Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie otwierające się przednie drzwi pasażera oraz lewe tylne w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po otwarciu auta nie otwierają mi się drzwi pasażera z przodu i lewe tylne da się je pierwszy raz otworzyć tylko od wewnątrz potem już normalnie da się je otwierać, przednie drzwi pasażera czasami działają normalnie ale jest to rzadki przypadek. Moje pytanie brzmi: co mogło się popsuć. Pacjent a4 b8 08r.

Opublikowano
11 godzin temu, Bober1 napisał(a):

Witam, po otwarciu auta nie otwierają mi się drzwi pasażera z przodu i lewe tylne da się je pierwszy raz otworzyć tylko od wewnątrz potem już normalnie da się je otwierać, przednie drzwi pasażera czasami działają normalnie ale jest to rzadki przypadek. Moje pytanie brzmi: co mogło się popsuć. Pacjent a4 b8 08r.

Od początku tak masz? Może zakodowane jest selektywne otwieranie drzwi, czyli musisz wcisnąć dwukrotnie przycisk na pilocie, żeby drzwi się otworzyły. 

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, Monti napisał(a):

Od początku tak masz? Może zakodowane jest selektywne otwieranie drzwi, czyli musisz wcisnąć dwukrotnie przycisk na pilocie, żeby drzwi się otworzyły. 

Po jakimś czasie tak się stało na początku wszystkie drzwi się otwierały, zakupiona była w maju A mniej więcej w połowie września to zaczęło występować 

• 1 rok później...
Opublikowano

W sumie można było podpiąć się pod jeden z istniejących tematów, mniejszy śmietnik na Forum. 😉

Przykłady:

https://a4-klub.pl/topic/297014-uszkodzone-zamki-w-tylnych-drzwiach/

https://a4-klub.pl/topic/127936-nie-można-otworzyć-drzwi-od-zewnątrz/

Ze swojego doświadczenia podpowiem, że przednie drzwi - identyczny problem, co do joty - wymiana zamka albo czyszczenie styków silniczka.

Z tylnymi miałem dzisiaj inny problem. Otworzyłem normalnie i nie mogłem zamknąć. Nie ryglowały zamka. Zabawa pilotem - otwórz/zamknij i zaryglowały, ale nie chciały się otworzyć od zewnętrz. Otworzyłem od środka i trochę niepotrzebnie przekręciłem zabezpieczenie przed otwarciem drzwi od środka przez dzieci. Myślałem, że może coś się przestawiło. Ale po tym zabiegu nie mogłem już wcale drzwi otworzyć, ani od środka, ani z zewnątrz. Wyglądało to tak, jakby jakieś cięgno spadło z klamki. Zamek pracował - uruchamiany pilotem (było słychać). Już myślałem, że czeka mnie ściąganie boczku przy zamkniętych drzwiach, ale w necie szybko znalazłem poradę. Należy jednocześnie złapać za obie klamki - wewnętrzną i zewnętrzną, i w tym samym czasie nacisnąć drzwi z zewnętrznej strony (tak, jakbyśmy je na siłę domykali). Drzwi w cudowny sposób otworzyły się i... już wszystko działa tak, jak przed usterką. Nie wiem, o co tu chodzi. ☹️

Edytowane przez ke_raj

Opublikowano

Ktoś pomoze jaki numer zamka do mojej audi.. VIN WAUZZZ8K9DA064252

Opublikowano

Który zamek - każdy ma inny numer. 🤔