kwoj Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Dzień dobry, Mam uszkodzoną szybę czołową w Audi A4 B9 niestety ceny proponowane przez firmy w mojej okolicy są dosyć spore i każdy tłumaczy to tym, że mam jedną z droższych szyb, ale każdy proponuje mi Saint-Gobain wiem, że to szyba, która była montowana na pierwszy montaż, ale czy na prawdę nie ma zamienników do mojego Audi np. Fuyao itp. Moja szyba jest wyposażona w kamerę czujniki no i to co czynni ją najdroższą head up display, czy ktoś z was wymieniał szybę w swojej A4, i czy mógłby ktoś mi pomóc rozkodować np. po VIN (WAUFNBF46HN03827) jaki numer części ma moja szyba ? znalazłem jedną propozycję na allegro w cenie 1300PLN, a proponowany Saint-Gobain kosztuje około 2100PLN. Poniżej wklejam link do szyby i zdjęcie aktualnie zamontowanej. Byłbym wdzięczny za informację czy jest ona kompatybilna z moim autem. allegro.pl ALLEGRO.PL
Lovely Man Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Z mojej wiedzy wynika że nie ma żadnych zamienników, a Fuyao robi tylko tylne trójkąty. Na zdjęciu nie widać dokładnie uszkodzenia, jeśli to odprysk po kamieniu to lepiej naprawić, te z allegro to w większości właśnie po takich naprawach, wymienione w ramach ubezpieczenia.
kwoj Opublikowano 8 Marca Autor Opublikowano 8 Marca Dzięki za odpowiedź @Lovely Man niestety uszkodzenia na zdjęciu nie widać, ale jest sznit na długość 20cm także nie przejdzie to przeglądu.
Lovely Man Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca A sznit to co masz na myśli, pęknięcie szyby czy zarysowanie powierzchni?
kwoj Opublikowano 9 Marca Autor Opublikowano 9 Marca Pęknięcie od samego dołu praktycznie przy łączeniu szyby z karoserią, tak jakby wynikło jakieś naprężenie w tym punkcie i szyba poszła, nie ma żadnego odbicia od kamienia.
Rekomendowane odpowiedzi