kuzi32 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca Witam,mam problem w moim a4 b8 2012 rok,od jakiegoś czasu mam problem z zamykaniem się tylnych prawych drzwi,mianowicie wszystkie drzwi się zamykają oprócz wspomnianych tylnych prawych.Sprawdziłem zasilanie na kablu lin przy czym sprawdziłem polączenia kablowe w gumowej osłonce na przewody i tam jest wszystko okej ale napięcia w kostke przy drzwiach niema,idąc dalej doszedłem do kostki elektrycznej umiejscowionej w prawym przednim rogu i tam również jest brak napięcia dlatego potrzebuję schemat tego układu.Błędy z autocoma to 01334 moduł tylnych prawych drzwi i 00470 szyna danych sterowania regulacja,nieprawidłowe działanie. Czy ktoś ma i mógłby się podzielić? pozdrawiam
kuzi32 Opublikowano 15 Marca Autor Opublikowano 15 Marca Ten W dniu 14.03.2025 o 08:47, ke_raj napisał(a): 😉 Dzięki ale potrzebuję schemat instalacji która wychodzi z auta i łączy się w gumowej przelotce ze sterownikiem drzwi,interesuje mnie ta część instalcji która łączy wszystkie sterowniki zamykania drzwi z modułem komfortu itd mam gdzieś zwarcie w instalacji,po przecięciu przewodu fioletowo szarego(lin),który idzie do kostki łaczacej tylne prawe drzwi ze słupkiem i na wysokości kostek w prawym przednim dolnym rogu,na jednym końcu od strony drzwi tylnych mam około 11 v czyli tak jak być powinno a na drugim końcu przeciętego kabla 0,2v czyli gdzieś jest zwarcie tylko mam problem z ustaleniem lokalizacji głownej przyczyny.Dodam że swiatła zewnętrzne auta podczas zamykania również szaleją,nie swiecą w takiej sekwencji w jakiej są zaprogramowane.
kuzi32 Opublikowano Sobota o 18:39 Autor Opublikowano Sobota o 18:39 Witam,problem rozwiązany,instalacja w prawych przednich drzwiach była kiedyś rozerwana,ktoś to naprawił poprzez lut który zabezpieczył taśmą parcianą która siąkneła wodę a woda dostawała się po szybie pasażera i w skutek czego robiło się tam zwarcie między kablami które były lutowane. Do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi