Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Siwy dym z wydechu w Audi A4 B8 1.8 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

zauważyłem ostatnio, że auto mi trochę kopci na siwo. Bardzo to było widać podczas przeglądu (zamknięte pomieszczenie, w połowie przeglądu było już siwo na hali), na zewnątrz wygląda tak jak na załączonym wideo. Diagnosta sprawdził parametry spalin - wszystko w normie. Nie bierze oleju, płynu chłodniczego (płyn dodatkowo potraktowany testerem obecności CO2 w układzie chłodzenia - nie wykrył nic). Podejrzewam więc coś z układem paliwowym - tylko co? Miał ktoś z Was kiedyś podobny problem?

Opublikowano

Kopci i nie bierze oleju silnik 1.8 TFSI z 2009 roku, dziwne ? Nie ubywa ani grama oleju do silnika pomiędzy zmianami? 

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Lovely Man napisał(a):

Kopci i nie bierze oleju silnik 1.8 TFSI z 2009 roku, dziwne ? Nie ubywa ani grama oleju do silnika pomiędzy zmianami? 

Kupiłem go w styczniu, według sprzedającego miał naprawioną wadę olejową i po przejechaniu przeze mnie 3k km wychodzi na to, że jest ok - ubywa tak koło 50-100ml na 1000km co patrząc na bolączki tego silnika jest naprawdę dobrym wynikiem, ale myślę, że takie małe zużycie nie powinno wpłynąć tak bardzo na te spaliny.

Opublikowano

Lekko kopci bo prawdopodobnie turbo lekko puszcza olej i leci on w układ wydechowy, skoro wymieniono tłoki z pierścieniami.