Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Podłączenie głośników z tyłu pod wzmacniacz plus radio, czy można?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chodzi mi o to, że chcę podłączyć wzmacniacz w samochodzie ojca i skrzynie, wzmacniacz 4 kanałowy i 2 głośniki w półce pod wzmacniacz i skrzynia w mostku z dwóch kanałów. Chcę zrobić manualny włącznik na kablu załączającym wzmacniacz, żeby można go sobie było wyłączyć np.jak prowadzi ojciec i żeby wtedy moc szła tylko z radia. I pytanie jest takie, czy jeżeli jednocześnie głośniki z tyłu będą podłączone pod wzmacniacz i radio i będę słuchał z włączonym wzmacniaczem to czy koliduje to jakoś ze sobą? Proszę o szybką odpowiedź

Opublikowano

:no:

Jak dla mnie to spalisz albo glosniki albo wzmacniacz :blink:

Jesli chcez zrobic tak zeby skrzynia byla wlaczana tylko czasem to podlacz wzmacniacz normalnie do radia, a wylacznik zamontuj na kablu sygnalowym od radia do wzmacniacza (na tych kanalach ktore beda zmostkowane i podlaczone do suba). Oczywiscie bez podlaczaczania radia bezposrednio z glosnikami z tylu :wink4:

w prostych slowach radio->kanal 1 i 2-> wzmacniacz->glosniki w polce

radio->kanal 3 i 4->wylacznik->wzmacniacz w mostek->sub

ps. a nie lepiej zrobic to normalnie, na stale? :)

Opublikowano

coś mi się wydaje ze twój tato ma więcej pojęcia o dobrym nagłośnieniu niż ty :)

nagłośnij auto prawidłowo, nie dawaj na maxa wszystkich basowych dopalaczy a twój tato nie będzie chciał żebyś to odłączał kiedy nie jeździsz jego autem.

a poza tym to trochę zbyt ogólnikowo opisałeś problem. jak z pozostałymi głośnikami? skąd będą zasilane?

Opublikowano
  • Autor

Przód jest seryjny i będzie zasilany samym radiem. Nie mam kasy teraz na wygłuszanie drzwi i montowanie nowych głośników z przodu. Nie pomyślałem o tym włączniku na kablu sygnałowym, zastanowię się nad tym. A na stałe się niestety nie da bo ojciec nie przepada za czymś takim he ;) Dzięki. Pozdro

Opublikowano

Ale FADEREM odlaczy calkiem tyl (polka+sub), a chyba chodzi o odlaczanie tylko suba? :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Tak, chodziło tylko o odłączenie suba. Podłączyłem półkę i suba pod wzmacniacz i jeżeli jest trochę ciszej, tak jak słucha ojciec to nie robi mu to wielkiej różnicy więc włącznik nie jest konieczny. A jeżeli chodzi o mnie to z efektów mojej pracy jestem raczej zadowolony. Dzięki wszystkim za pomoc