Włodii Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Cześć ! proszę o analizę logów niedawno kupionego audi. Co zdążyłem zauważyć, podszarpywanie przy delikatnie wcisnietym pedale gazu ( miejska jazda ) w okolicach 1.7-2.5k RPM potem już tego nie ma. Falowanie obrotów na zimnym silniku ( nie wypada zapłon sprawdzałem vcds'em) błąd P310B-004 Fuel Pressure outside Specification Low Pressure Fuel regulation. Błąd nie wraca po usunięciu od razu- zazwyczaj po 1 dniu prawdopodobnie po ponownym rozruchu zimnego silnika. Zauważyłem też cofanie zapłonu na 4 i 2 cyl. przy robieniu logów dynamicznych czyli przy max obciążeniu ( widac w logach) Lekko słyszalny pisk przy okolicy 3tys obrotów przy mocnym obiażeniu ( turbo ? pompa hpfp? ) Ogólnie auto zapiernicza jak na seryjny soft bo taki chyba jest, z tego co mi wiadomo po sofcie doładowanie osiąga 1.2bar~. Prosze o poradę z czym związany może być owy błąd regulacji niskiego cisnienia paliwa i ten delikatny pisk który wydaje mi sie pojawia sie własnie od strony pompy hpfp. Skąd podszarpywanie na delikatnie wcisnietym gazie i ' toczeniu' się po mieście. grupa 115+118: Log #1003128 LOG.TUNEZILLA.COM Grupa 002+033 Log #1003151 LOG.TUNEZILLA.COM Grupa 003+020 : ( tu widac cofanie ? ) Log #1003160 LOG.TUNEZILLA.COM z Góry prosze wybaczyć ze nie zostały czasem dociągniete logi do odciny ale droga nie pozwalała. Dzieki ! Edytowane 2 godziny temu przez Włodii
Rekomendowane odpowiedzi