Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z podświetlaniem listwy progowych S-Line w Audi A5 F5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem z podświetleniem listwy s linie i dolnych lampek w boczku . Nie kiedy wszystko świeci a raz migają bądź wogole się nie podświetla . Przy okazji był  błąd taki jak na zdjęciu .Ale gdy za wszystko działało poprawnie, błąd udało się skasować . Aktualnie od strony kierowcy wszystko świeci a zaś od pasażera jedynie lampka Dolna tapicerki świeci a listwa S-Line nie .Gdzie szukać jakiś przyczyn ? Jakiś bezpiecznik czy może moduły ? 

IMG_20251125_140153.jpg

Opublikowano

Te listwy progowe S-line mają cieniutką tasiemkę, która łączy się w progu pod tapicerką- tam jest wtyczka. Sprawdź czy jest na niej zasilanie.  Listwa progowa oraz lampka wejścia w tapicerce drzwi zasilana jest ze sterownika drzwi.

T32b pin 16 zasilanie lampki wejscia

T20r pin 16 zasilanie listwy progowej

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Cześć trochę odpuściłem temat z racji braku czasu , jednak sprawa nie daje mi spokoju . Aktualnie listwy silnie nie świecą się wcale , rzadko kiedy na chwilę zaświeci się żelub zauważyłem że czasami lekko się podświetlają . Znów dolne lampki tapicerki już nie mrugają i skanując auto nie wyskakuje błąd jak w poście , nie ma nic .

Opiszę wszystko od początku :

Listwy progowe slinie zaczęły mi mrugać wraz z dolnymi lampkami z tapicerki . Nie jestem pewny ale problem chyba zaczął się gdy wymieniłem głośniki niskotonowe . Z racji że mam bang olufsen a uszkodziły się zawieszenia tych obu głośników niskotonowych z drzwi, zakupiłem te głośniki https://audio-system-polska.com.pl/pl/p/Audi-A4-B9-A5-5F-BO-woofery-Audio-System-AS200D4-EM-evo3-8-Ohm/7319

Z racji że impedancja cewki w bang olufsen jest inna niż seryjnie (8 om) głośniki przyszły mi już przygotowane czyli połączone szeregowo jeśli dobrze pamiętam ,lecz jeden miał źle polutowane cewki , bodajże był plus z plusem bądź na odwrót , i głośnik nie grał ,poprawiłem to połączenie na poprawne i same głośniki działają , lecz nie Wiem czy nie zrobiło się przez to jakieś zwarcie i od tego momentu problem z listwami

.Tak jak wyżej wspominałem aktualnie brak błędu , dolne lampki tapicerki świeca a znów obie listwy silnie nie .

Chce się zabrać za ten problem i myślę by zacząć od odłączenia akumulatora na 10min , może jakieś zarządzanie energią odłączyło listwy ,

- rozbiorę tapicerki i odlacze głośniki , może akurat lampki zaczną świecić

-jeśli to nie pomoże to zostało mi szukać jakiegoś bezpiecznika lub sprawdzić czy na listwy idzie jakieś zasilanie , bądź spróbować podłączyć je na krótko ,może same w sobie listy się uszkodziły , ale dziwne że od razu 2 na raz .

Może masz jakieś pomysły ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 23.02.2026 o 23:20, Adi1221 napisał(a):

Cześć trochę odpuściłem temat z racji braku czasu , jednak sprawa nie daje mi spokoju . Aktualnie listwy silnie nie świecą się wcale , rzadko kiedy na chwilę zaświeci się żelub zauważyłem że czasami lekko się podświetlają . Znów dolne lampki tapicerki już nie mrugają i skanując auto nie wyskakuje błąd jak w poście , nie ma nic .

Opiszę wszystko od początku :

Listwy progowe slinie zaczęły mi mrugać wraz z dolnymi lampkami z tapicerki . Nie jestem pewny ale problem chyba zaczął się gdy wymieniłem głośniki niskotonowe . Z racji że mam bang olufsen a uszkodziły się zawieszenia tych obu głośników niskotonowych z drzwi, zakupiłem te głośniki https://audio-system-polska.com.pl/pl/p/Audi-A4-B9-A5-5F-BO-woofery-Audio-System-AS200D4-EM-evo3-8-Ohm/7319

Z racji że impedancja cewki w bang olufsen jest inna niż seryjnie (8 om) głośniki przyszły mi już przygotowane czyli połączone szeregowo jeśli dobrze pamiętam ,lecz jeden miał źle polutowane cewki , bodajże był plus z plusem bądź na odwrót , i głośnik nie grał ,poprawiłem to połączenie na poprawne i same głośniki działają , lecz nie Wiem czy nie zrobiło się przez to jakieś zwarcie i od tego momentu problem z listwami

.Tak jak wyżej wspominałem aktualnie brak błędu , dolne lampki tapicerki świeca a znów obie listwy silnie nie .

Chce się zabrać za ten problem i myślę by zacząć od odłączenia akumulatora na 10min , może jakieś zarządzanie energią odłączyło listwy ,

- rozbiorę tapicerki i odlacze głośniki , może akurat lampki zaczną świecić

-jeśli to nie pomoże to zostało mi szukać jakiegoś bezpiecznika lub sprawdzić czy na listwy idzie jakieś zasilanie , bądź spróbować podłączyć je na krótko ,może same w sobie listy się uszkodziły , ale dziwne że od razu 2 na raz .

Może masz jakieś pomysły ?

Nie w temacie ponieważ nie jestem w stanie pomóc, ale powiedz prosze jaki efekt wymiany głośników? Planuje wymienić na ten sam zestaw dlatego mnie zainteresowała ta informacja :)