Opublikowano 9 Grudnia 20259 Gru Witam pasjonatów, mam pytanie gdyż w dobie AI za każdym razem wyskakuje mi inna odpowiedź. Po niedawnej stłuczce moje lewe lusterko uległo mocnym szkodom. (Pokrywa połamana; szybka zbita - zwisała razem z backplate'm). Sprawdziłem w bagażniku i na liście kodów wyposażenia widniało 6XD – czyli jak mniemam "Elektrycznie regulowane i podgrzewane lusterka zewnętrzne". Chcąc kupić nowe lusterko (cały moduł) stoje przed wyborem gdzie ludzie opisują: "7 pin" "5 pin" "9 pin" "11 pin". Szukając w internecie AI od google raz podsuwa mi odpowiedź że do kodu 6XD powinienem kupić 7 pinowe a innym razem podaje sprzeczne informacje, że już 9 pinowe. Czy mógłby ktoś pomóc ustalić na ten moment który to właśnie egzemplarz zakupić? [Niestety nie mogę w tym momencie rozebrać drzwi i sprawdzić samemu kostki przez warunki pogodowe i brak garażu] Chciałem rozebrać i zamontować nowe tego samego dnia gdy będzie dobra pogoda.
Opublikowano 9 Grudnia 20259 Gru Rozwiązanie - 5 pin - zwykłe lusterka - tylko regulacja szkła + podgrzewania - 7 pin - podstawa + wiązka do fotochromu - 10 pin podstawa + fotochrom + składanie - 14 pin full wypas - lustra do systemu memo Ściągnij tapicerkę i zobacz ile przewodów masz w kostce lusterka- jest wpięta do silniczka/modułu szyby- taka jasno brązowa wtyczka. Ściągnięcie tapicerki to z max 5 min roboty. Edytowane 9 Grudnia 20259 Gru przez marny88
Opublikowano 10 Grudnia 202510 Gru Autor W dniu 9.12.2025 o 17:55, marny88 napisał(a): - 5 pin - zwykłe lusterka - tylko regulacja szkła + podgrzewania - 7 pin - podstawa + wiązka do fotochromu - 10 pin podstawa + fotochrom + składanie - 14 pin full wypas - lustra do systemu memo Ściągnij tapicerkę i zobacz ile przewodów masz w kostce lusterka- jest wpięta do silniczka/modułu szyby- taka jasno brązowa wtyczka. Ściągnięcie tapicerki to z max 5 min roboty. Dziękuję za odpowiedź - Sprawdziłem i jest to 5 przewodów, jak mniemam oznacza to że mam kupić lusterko 5 pinowe. Przy okazji odkryłem że pod tapicerką jest zielony nalot - musiała jakoś się dostać tam wilgoć (zresztą auto stało w garażu od 2010).