Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Po wyjęciu i zamontowaniu ecu w Audi A4 B6 1.8T obroty falują

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim ogólnie miałem taki problem że auto traciło moc wiec sprawdziłem błedy: jakies błedy odonośnie n205 cewka napinacza rozrządu więc podmienilem ns ori użuwke pożniej ori 10 000tkm i ori 300km i dalej bład odnosnie przestawienie wałks rozrządu wlot  004, przerwa. Sprawdzilem 4 cewkę każda z nich miała od 13 do 16.5 ohm na zimnym jaki gorącym silniki. Pożniej sprawdzilem napięcie ja wtyczne oby 2 piny do wtyczki 7.25v później 1 pin+ na wtyczke a 2 pin na -klemy akku 12.3v więc sprawdziłem wiązek od wtyczki 10 15 cm do peszla tego grubego  kable ok nie były twarde ani zagięte piny we wtyczce czyste i tez ok wiec odpielm akku po czym wypielm 2 wtyczki od ECU i sprawidzilem ciagłośc kabla od chyba 2 pinu na wtycze do 115 pinu na wtyczne do ecu tez bylo ok 0.3 ohm więc sprawdzilem kase nie wiem czy to odpowiednia masa jest od tego n205 na rozrusniki odkrecilem nic nie widziałem wszystko ok styk jak i kabel i peszel zakrecilem i zakrecilem akku chciałem odpalić auto i nie odpaliło dodam że otsorzylem ecu by zobaczyć czy tam nie ma zimnych lutow czy cos innego ale nic nie widziałem więc wziśłem contact spray popsikalembtroche ecu z 1 i 2 storony. 

Auto nie odpalało wiec sprawdziłem czy wsio podłączylem i że nic nie znalałem odkrecilem znoę ecu i jego obudowe przejechałem szczotką nylonową i nagle auto odpaliło od strzała ale po około 30sekundach fałowały obroty między 1300rpm a 2000rpm  po około 2/3 min tutbo było czerwone 1 dziesiąta tylko byla czerowna i od tamtej pory obroty fslują miedzy 1200 a 2000rpm czy cos źle zrobilem czy jak ? Bo nie wiem juz o co chodzi. Dodam że jak już auto odpaliło to byly tylko 2 błedy odnośnie przepustnicy J-coś i cos jeszcze jakis nastawnik czy coś. Wcześniej błedów z przepustnicś nie mialem i byls czysta + nowa uszczelka i adaptacja zrobiona. PROSZĘ O POMOCA4 B6 2004 BFB CHIPS 214KM 340NM