Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z wyświetlaczem FIS w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem od czasów ostatnich upałów z ekranem licznika w samochodzie - audi a4 b6. Koncowka numerów 930H

Co jakiś czas robi się całkowicie biały - a gdy popuka się w licznik w odpowiedni sposób i miejsce,bądź odczeka dłuższą chwilę ekran wraca do żywych na jakiś czas.

Dzieje się to w totalnie losowych momentach. Czasem jest taki od razu gdy się wsiądzie do samochodu i odpali, czasem się tak dzieje podczas jazdy, jak wspomniałem zazwyczaj wtedy działa energiczne stukanie w licznik i na chwile wraca do żywych.

Najprawdopodobniej gdzieś są "zimne luty" przy taśmie łączącej ekran z płytką. Przygrzałem to lekko hot air i problem ustąpił - niestety tylko na jakieś trzy tygodnie i temat wrócił. Grzanie już nie bardzo pomaga.

chciałbym się dowiedzieć z racji że model 930H czy podejdzie ekran z nowszego licznika. Ktoś na forum pisał że ma licznik z końcówką 930J (diesel) i na zdjęciach numer ekranu był identyczny co u mnie, ale kupil z innym numerem i już nie pasował (szersza taśma łącząca z płytą główną i nieco w innym miejscu)

Na popularnych serwisach dość tanie są liczniki z końcówką 930K czyli rocznikowo o jedną jednostkę nowsza (rocznikowo ten sam co 930J tylko odpowiednik benzyny).

Zastanawiam się czy taki nie kupić na podmianę ekranu, ale boję się że kupię i jednak nie będzie pasował.

Może że ktoś ma taki ekran bądź licznik który pasowałby ekran ze zdjęcia?

PS. Wymiana całego licznika nie wchodzi w gre, kiedyś już kolega z tego forum próbował zrobić u mnie i niestety nie wszystko działało - był problem z odczytem stanu paliwa i coś jeszcze już nie pamiętam😇

Pozdrawiam

image.jpeg

image.jpeg