...:::BRYLANT:::... Opublikowano 11 Lipca 2009 Opublikowano 11 Lipca 2009 siemka. mam mały dylemat co za sprzęt wybrać więc proszę was o pomoc jeśli można notworthy Rozchodzi mi się o wybór radyjka: http://www.allegro.pl/item678461264_jvc_kd_avx11_mp3_dvd_nowy_sklep_auto_hi_fi_w_wa.html JVC KD-AVX11 Nowy odtwarzacz DVD/CD firmy JVC z panoramicznym kolorowym monitorem z matrycą TFT w 1-DINowej jednostce. Funkcja GIGA MP3 MULTI, pozwoli i odtwarzać tysiące utworów wypalonych na płytach DVD. Jednostka jest kompatybilna z plikami DivX oraz innymi formatami video, bezprzewodowa technologia Bluetooth, możliwość podłączenia odtwarzacza iPod, oraz gotowość do odbioru DAB. Moc wyjściowa: 50 W x 4 maks. Wzmacniacz mocy: MOS-FET Wbudowany monitor panoramiczny: TAK Gotowy do współpracy z Bluetooth (wymagany adaptor KSBTA200): TAK GIGA MP3 MULTI: TAK Kompatybilny z: WAV/MP3/WMA (DVD/CD) Kompatybilny z: DivX/JPEG/MPEG1,2 (DVD/CD) Gotowy do podłączenia odtwarzacza iPod (wymagany adaptor KSPD100): TAK Pełne sterowanie DAB (Wymagany adaptor KTDB1000): TAK 108MHz/12-bitowy przetwornik video DAC: TAK 192kHz/24-bitowy przetwornik audio DAC: TAK Wyjście cyfrowe DTS/Dolby Digital/MPEG Audio: TAK 7-pasmowy cyfrowy korektor dźwięku iEQ: TAK Terminal J-BUS: TAK Terminale wyjścia AV (przód/tył/subwoofer/video): TAK Optyczne wyjście cyfrowe: TAK Terminale wejścia AV: TAK Opuszczany panel z napędem elektrycznym: TAK Bufor przeciwwstrząsowy: TAK Możliwość ustawienia tapety: TAK Przełącznik do wyłączania wzmacniacza: TAK Wyciszenie sprzężone z zestawem głośnomówiącym telefonu: TAK Możliwość współpracy z fabrycznym sterowaniem audio: TAK Możliwość współpracy z tylną kamerą: TAK http://www.allegro.pl/item677628042_alpine_cda_9884r_usb_ipod_hit_cena_gratis_bydg.html WŁAŚCIWOŚCI GŁÓWNE Moc maksymalna: 4 x 50W Wyświetlacz matrycowy LCD 5 x 9 Biały wyświetlacz LCD Pokrętło regulacji głośności Grafitowy panel Do wyboru 4 kolory podświetlenia (niebieski/czerwony/zielony/bursztynowy) Trzy wyjścia przedwzmacniacza 4V (3 pary cinch) Wejście: Full Speed Obsługa interfejsu sterowania fabrycznego na kierownicy Wyjście na wyświetlacz fabrycznego wyświetlacza Wyłączanie wyświetlacza Zdejmowany panel czołowy Wyjście automatycznej anteny Wyjście załączania wzmacniacza Obsługa pilota zdalnego sterowania Sterowanie zmieniacza płyt CD Odtwarzanie w kolejności losowej, CD Text Kontrola kilku zmieniaczy MP3 CHA-S634 (wymagane KCA-410C) Wyświetlanie znaczników ID3 z plików MP3 Obsługa Bluetooth - wymagany Alpine KCE-300BT. Pełna kompatybilność z wybranymi modelami telefonów Zastaw głośnomówiący Wybór głosowy (wybrane modele telefonów) Audiostreaming Podłączenie iPoda poprzez złącze Full Speed. Wymagany kabel (KCE-422i). Obsługuje wszystkie iPody za złączem dokującym. Odtwarzanie w kolejności losowej według: Song, Albums, All Opcje wyszukiwania: Playlist, Artist, Album, Song, Podcast, Genre, Composer Audiobook Wyszukiwanie procentowe: Artist, Song, Album Wersje USB: 1.1/2.0 System zapisu plików: FAT 12/16/32 Odtwarzane MP3: MPEG-1/2 AUDIO Layer-3 Odtwarzane WMA: Windows Media™ Audio Odtwarzane AAC: ACC-LC format ''/m4a'' file Ilość kanałów: dwa kanały (Stereo) Ustawienia dźwięku Regulacja poziomu subwoofera: -15dB to 0dB (1dB steps) Regulacja częstotliwości środkowej pasma tonów niskich: 60/80/100/200Hz Regulacja szerokości pasma tonów niskich (Q): 4 choices (1 =wide, 4 =narrow) Regulacja poziomu basu: +/-14dB at 100Hz Regulacja częstotliwości środkowej pasma tonów wysokich: 10k/12.5k/15k/17.5kHz Regulacja poziomu tonów wysokich: +/-14dB at 10kHz Filtr górnoprzepustowy : 80/120/160Hz Dodatkowe funkcje z procesorem PXA-H100: Media Xpander Korekcja czasowa Korektor graficzny/parametryczny Filtry górno i dolnoprzepustowe MultEQ: IMPRINT Wymiary 1DIN: 178mm x 50mm x 160mm WŁAŚCIWOŚCI - TUNER Pamięć: (FM:18/MW:6/LW:6) Funkcje RDS: TA, TP, PTY, NWES, RADIO TEXT FM Tuner - Zakres regulacji częstotliwości: 87.5-108.0 MHz MW Tuner - Zakres regulacji częstotliwości: 531-1,602kHz LW Tuner - Zakres regulacji częstotliwości: 153-281kHz WŁAŚCIWOŚCI - ODTWARZACZ CD Odtwarzanie: CD/CD-R/CD-RW Odtwarzanie: MP3/AAC/WMA Odtwarzanie w kolejności losowej Przetwornik DA 24bit Pasmo przenoszenia: 5-20k 1 dB Separacja między kanałami (1kHz): 85dB (at 1kHz) Częstotliwość (1kHz): 95 dB Zniekształcenia (THD): 0.008% (at 1kHz) Odstęp sygnał/szum (S/N): 105 dB http://www.allegro.pl/item677994493_pioneer_dvh_p4100ub_dvd_usb_rds_pen_2gb_gratis.html NAJWAŻNIEJSZE CECHY: Tuner D4Q Digital AM/FM RDS Sterowanie zmieniaczem płyt CD oraz innymi urządzeniami poprzez IP-Bus (np. DVD, tuner TV, DAB, zewn.) Możliwość podłączenia iPod poprzez opcjonalny przewód CD-IU50V Pilot zdalnego sterowania na wyposażeniu Odtwarzanie DVD/DVD-R/ Divix/CD/CD-R/RW/MP3/WMA/WAV 2 wyjścia przedwzmacniacza typu RCA (przód + tył ) System korekcji dźwięku EEQ Wejście AUX GNIAZDO USB Pełny i odchylany panel Obrotowe pokrętło głośności Możliwość podłączenia interfejsu dla fabrycznie zainstalowanego wyświetlacza i systemu zdalnego sterowania i (np. w kierownicy) TUNER : RDS (PI, PS, AF, TP/TA) Wyszukiwanie PTY Wtrącanie wiadomości Radiotext ARC FM D4Q (ARC 5) Automatyczne wyszukiwanie najsilniejszych stacji (BSA) Szybki tuner z sentezatorem PLL Tłumik szumów pulsacyjnych (PNS) Pamięć 24 stacji Pamięć najsilniejszych stacji (BSM) ODTWARZACZ DVD : Przewijanie w przód/tył Powtarzanie Przeszukiwanie ręczne/ścieżki Pamięć ostatniej pozycji Odczyt formatów: DVD/DVD-R/DVD-RW (VR mode )/Video CD/CD/CD-R/CD-RW/MP3/WMA/WAV/AAC/Divix SEKCJA AUDIO : Maksymalna moc wyjściowa MOSFET 50W x 4: Moc wyjściowa DIN (DIN45324, +B=14.4 V) 4 x 27 Watt System korekcji dźwięku EEQ Zaprogramowane tryby korekcji Możliwość dokonania własnych ustawień korektora 3-pasmowy korektor parametryczny Loudness (3 tryby) SLA ( regulator poziomu źródła) Fader 2 wyjścia przedwzmacniacza typu RCA OGÓLNE : Możliwość podłączenia systemu zdalnego sterowania Możliwość podłączenia fabrycznie zainstalowanego wyświetlacza w samochodzie Sterowanie zmieniaczem płyt CD Sterowanie źródłem TV Sterowanie tunerem DAB Sterowanie źródłem DVD Możliwość podłączenia zewnętrznych urządzeń Pilot zdalnego sterowania na wyposażeniu Wejście USB i AUX IP-Bus Możliwość podłączenia modułu BLUETOOTH CD-BTB200 - opcjonalnie skłaniam się ku jvc lecz kusi mnie jeszcze alpine dlatego iż ma wyjście na fabryczny wyświetlacz i tak myślę sobie czy da się to podłączyć do fisa :?: wiecie może coś o tej funkcji :?: W przyszłości bardzo proszę więcej szczegółów odnośnie tego o co pytasz. Aukcje wygasną i nie będzie wiadomo o co Ci chodziło... Tym razem poprawiłem /jarko
Gawrych Opublikowano 11 Lipca 2009 Opublikowano 11 Lipca 2009 hmmm zależy na czym ci zależy na jakości czy wyglądzie ? (To takie podstawowe pytanie) Alpine generalnie jest Pioneer też jest niezły JVC czy ja wiem... A chcesz pod jakiś wzmacniacz to ładować ? czy prosto z radia ? Pozdrawiam
...:::BRYLANT:::... Opublikowano 11 Lipca 2009 Autor Opublikowano 11 Lipca 2009 no więc tak jeżeli chodzi o Alpine to wiem że ta marka może dużo zaoferować jeżeli chodzi o jakoś dźwięku i w ogóle. Wybierając ten model sugerowałem się miedzy innymi tym, że ma te czerwone podświetlanie jest radyjkiem z wyższej półki i ma jedną funkcje która mnie ciekawi a mianowicie wyjście na fabryczny wyświetlacz lecz domyślam się że pewnie nie da się tego wykorzystać dla fisa A tak ogólnie to chce znienić ori audio na coś lepszego odseparowany przód i sub. Pionierka to znalazłem tak przypadkowo, a jvc podoba mi się pod tym względem że da się coś tam na postoju obejrzeć i w ogóle, że odtwarza dvd chodź nie wiem jak z jakością samego sprzętu i brzmienia które będzie się z niego wydobywało
magik-no1 Opublikowano 15 Lipca 2009 Opublikowano 15 Lipca 2009 no więc tak jeżeli chodzi o Alpine to wiem że ta marka może dużo zaoferować jeżeli chodzi o jakoś dźwięku i w ogóle. Wybierając ten model sugerowałem się miedzy innymi tym, że ma te czerwone podświetlanie jest radyjkiem z wyższej półki i ma jedną funkcje która mnie ciekawi a mianowicie wyjście na fabryczny wyświetlacz lecz domyślam się że pewnie nie da się tego wykorzystać dla fisa A tak ogólnie to chce znienić ori audio na coś lepszego odseparowany przód i sub. Pionierka to znalazłem tak przypadkowo, a jvc podoba mi się pod tym względem że da się coś tam na postoju obejrzeć i w ogóle, że odtwarza dvd chodź nie wiem jak z jakością samego sprzętu i brzmienia które będzie się z niego wydobywało Popatrz również na radia Becker- a bardzo ładnie grają, mają rewelacyjny tuner i ładnie komponują sie z wnetrzem Audi
Rekomendowane odpowiedzi