thorns09 0 Posted July 15, 2009 Share Posted July 15, 2009 Witajcie, Wczoraj tuż po przyjeździe do PL bo mojej bardzo długiej nieobecności w kraju zajrzałem na myjnie, a tuż po niej stało się coś dziwnego. Otóż, po przekręceniu zapłonu słychać dźwięk jak przy wrzuceniu wstecznego (dźwięk aktywacji tylnik czujników parkowania) i świecą się światła wsteczne, czyli tak jak by wsteczny był "wbity" lecz nie jest. Oczywiście wsteczny nie jest wbity. Co możne być nie tak ? Póki co wyciągnąłem żarówki z wstecznego i jeżdżę, ale na dłuższą metę jest to strasznie uciążliwe. Po wbicu wstecznego nie ma tego dźwięku mówiącego o aktywnych czujnikach parkowania, gdyż jest już on aktywny tuz po przekręceniu kluczyka. Dzięki za porady ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąski 2 Posted July 16, 2009 Share Posted July 16, 2009 Uszkodzony czujnik wstecznego lub czujnik parkowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
domelq 2 Posted July 16, 2009 Share Posted July 16, 2009 Ja obstawiam czujnik wstecznego, sprawdź tez bezpieczniki Link to comment Share on other sites More sharing options...
thorns09 0 Posted July 16, 2009 Author Share Posted July 16, 2009 Czujniki parkowania normlanei działaja, jak cofam i zblizam sie do jakiegos samochodu zaczynają pikac - działają bez problemowo tylko ze od przekręcenia zapłonu działają non-stop, jak i wsteczne światła. Pisałeś o bezpieczenikach, jezeli uwalony bezpiecznik to który sprawdzać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts