Jump to content
IGNORED

[ALL B5] Gwiazdka się świeci, sprężarka nie działa, coś klika po stronie pasażera

ditomek

Recommended Posts

Wita, tak w skrócie wygląda moj problem.

Klima chodziła prawidłowo, pomijam miganie panela bo podobno to standard (zimne luty)

dzisiaj przestało wiać zimne powietrze.

panel wydaje się działać nadal prawidłowo, można ręcznie włączyć i wyłączyć śnieżynkę.

wcześniej skutkowało to załączeniem i wyłączeniem sprężarki, oczywiście objawiało sie to na obrotomierzu.

dzisiaj nic, tylko po stronie pasażera, w nogach jakby zaczął klikać głosniej jakiś... przekaźnik?

dokładnie za każdym razem kiedy włączam i wyłączam śnieżynkę,

przewody od klimy ( w okolicach aku) są mniej więcej jednakowej temperatury - czyli ciepłe

razem z klikaniem tego czegoś po stronie pasażera słychać prace klap - ale to chyba dobrze.

Kod klimatronika (kod 1) zwraca wartość 0 - wnioskuje wiec ze przynajmniej podłączenie VAGa nie wniesie nic nowego.

Pomocy

Pozdrawiam

Nie wiem dokładnie z którego roku ma auto, ale popatrz w błędach i nie wiem czy w końcu ten klimatronik CI działa czy nie.

auto z 95 roku, czyli B5, klimatronik wydaje sie działać prawidłowo, po prostu nie załącza sie sprężarka,

zacząłem klikać i złapał mi błąd 157, ale to od klap, bo włączałem i wyłączałem klime wiec pewnie zgłupiał, i sprawdzałem bezpiecznik.