Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Problem z xenonem (dylemat)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W wiekszosci przypadkow drgajacego swiatla ktore spotyklem, bylo przyczyna ze ta czesc w ktorej jest soczewka w miejscu w ktorym mocuje sie z silniczkiem do regulacji wysokosci zle lub wcale nie trzyma.

Mysle ze dobrze zrozumialem ze swiatlo drga a nie mruga?

Ale samopoziomowanie działa a to wygląda na drganie lub minimalne mruganie.Wyciągnołem dzisiaj żarnik i na środku rurki jest taki biały nalot(tam gdzie wewnątrz jest taka mała banieczka) ,nie wiem czy to normalne?
Opublikowano

Duży plus dla nowicjusza za odgrzebanie starego tematu i nie zakładanie nowego :good: Kolego żarniki potrzebuja parunastu godzin na rozgrzanie sie :wink4: Po tym czasie powinny ladnie świecić :)

Tak, tak wiem, że musi chwile poświecić, z tym że ja zrobiłem po wymianie z 20 tys km i już mnie to troche denerwuje. Ale racja na pewno nie jest to kolor żółty ani niebieski, ale biały (troszke jak by żółty). Może i tak ma być, ale myśląc o xenon mam wyobrażenie o innej barwie :evil:

Zastanawiam się nad kupnem orginalu ale 4800k bo juz takie widzialem, tylko czy jest to sens, czy będzie aż taka różnica. Chyba tą zmiane zostawie sobie przy okazji spalenia żarnika :)

pzdr

Opublikowano

A ile czasu jeździsz na tych żarnikach :mysli: może teraz po prostu sie wypalają i coraz gorzej świecą :confused4: Pomyślałbym nad kupnem nowych :wink4:

Opublikowano

Duży plus dla nowicjusza za odgrzebanie starego tematu i nie zakładanie nowego :good: Kolego żarniki potrzebuja parunastu godzin na rozgrzanie sie :wink4: Po tym czasie powinny ladnie świecić :)

Mam to co WRC pisze :decayed: Założyłem nowe 4300k i jak się rozgrzeją świcą jak kupa :decayed: ale gdzieś już znalazłem że potrzeba kilku godzin świecenia żeby zaczeło zalatywać barwą niebieskawą. A żarnik jak się kończy to świci fioletem a pod koniec różowo po czym gaśnie.

Opublikowano

Ja żarniki kupilem w lipcu a od tego czasu zrobiłem w sumie juz 35 tyś km.. 220 tyś - kupno a mam dzisiaj 255 tyś (caly czas na włączonych lampach.. Także dogrzanie żarników już dawno mam za sobą i od początku świecą tak jak świecą.. chyba poczekam az sie zaczna wypalać i kupie coś nowego moze te philipsa 4800k. Bo chyba 6000k już bedą za niebieskie a co za tym idzie krótsza wiązka światła..