Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Lampka w schowku nie świeci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest problem . Sprawdzałem żarówkę w schowku jest OK , włącznik też w należytym porządku , napięcie nie dochodzi . Szukałem ale nie znalazłem rozwiązania w innych tematach . Żaden bezpiecznik nie jest opisany że odpowiada za schowek a oświetlenie wnętrza działa prawidłowo . Ale nasunęła mi się myśl , bo nie działa mi również podświetlenie popielniczki , czy nie jest to podłączone jakoś razem ? Np. spalona czy uszkodzona popielniczka i nie działa wtedy schowek ? Wiem że w autach nie stosuje się połączeń szeregowych ale może to ma jakiś związek ? Nie miałem czasu dokładnie sprawdzić popielniczki , ale sprawdzę . Może ktoś ma jakieś sugestie ? A może rozwiązanie tego problemu ? :wallbash:

Opublikowano

U mnie bezpiecznik nr 3 odpowiada za schowek i podświetlenie przycisków klimatronika.

Opublikowano

miałem tak samo - jeden kabelek był odłączony. Musisz wyjąć całą lampkę i sprawdzić tylko uważaj bo te kabelki nie są zbyt długie i trzeba się trochę nakombinować żeby podpiąć. :>

Opublikowano
  • Autor

Bezpieczniki są w porządku , przewody też a lampka jak nie świeciła tak nie świeci . A skąd do tej żarówki idzie masa ? Może jakiś schemat by pomógł ? Aż wstyd elektryk i nie mogę sobie z prostą żarówką poradzić . :polew:

Opublikowano

Jak (-) nie masz to chyba pół biedy bo możesz pociągnąć skąd tylko chcesz. Bo raczej (+) jest podawany na żarówkę a (-) jest podpięty na stałe. Jak byś chciał się dostać od tyłu i zobaczyć to kufer musisz zrzucić - opis był przy instrukcji montażu klimy w schowku link do foto http://www.audiworld.com/tech/int48.shtml

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem już o co tu biega ale dzisiaj wymontowałem żarówkę podświetlenia popielniczki ( była spalona ) i oświetlenie schowka zaczęło działać ! Świeci mi tylko na włączonych światłach postoju lub drogowych . Czyżby moja teoria o powiązaniu popielniczki ze schowkiem się potwierdzała ? Tyle że teraz wogule nie mam żarówki w popielniczce bo ją wymontowałem aby dokupić .

Opublikowano

żarówka w schowku świeci w momencie gdy masz włączone świtała słuchaj może ta żarówka co ją najpierw wymieniłeś była też zła tak bywa