Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Słaby odbiór tunera po zmianie z Pioneera na Alpine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamieniłem Pionka DEH-2000MP na Alpine CDE 9874RR i jest pewien problem.

W pionku wszystkie stacje mi pieknie odbierały bez zakłóceń (pomijam jakość dziwięku chodzi mi czystość stacji radiowych), po zmianie na Alpine jest o wiele gorzej, w zasadzie bez krótkich trzasków w czasie jazdy odbiera tylko RMF, Zet ,PR1 i PR3, smigam po Katowicach i Sosnowcu głównie i zawsze wszystkie stacje pięknie mi Pionek sciągał a tu taka porażka :(. Nie posiadam separatora ani żadnego wzmacniacza, mam seryjną antenę w tylnej szybie, podpięcie do radia jest OK.

Pytanie ile warte są zewntętrzne wzmacniacze? Czy można je stosować w naszych autach czy bedzie zwarcie? Czy ewentualnie potrzebuje separator? (powtarzam Pionek go zupelnie nie potrzebowa)ł?

Opublikowano

Witam.

Tutaj tez go nie potrzebujesz . Wyjscie na wzmacniacz antenowy masz w kostce iso części zasilającej . Masz sprawdzić czy jest tam zasilanie po odpaleniu radia . Jeśli nie to wiesz co masz zrobić . Jeśli tak to znaczy że tuner w Alpince nie popisał sie :)

Opublikowano

Ja mam Alpine i potrzebowałem separator i zakupiłem na allegro za 20zł i wszystko hula.

Moje radio jest duzo wiecej warte i nie ma czegoś takiego jak wzmacniacz na antene wiec Twoje na 100% go nie posiada. Po dokupienie separatora problem powinbien zniknac.

Opublikowano
  • Autor

Ja mam Alpine i potrzebowałem separator i zakupiłem na allegro za 20zł i wszystko hula.

Moje radio jest duzo wiecej warte i nie ma czegoś takiego jak wzmacniacz na antene wiec Twoje na 100% go nie posiada. Po dokupienie separatora problem powinbien zniknac.

Avant ma inną antenę, wydaja mi się że taką jak w Passacie czy Golfie mk4 i tam faktycznie potrzeba separatora.

Czy uniwersalny zewnętrzy wzmacniwacz zrobi zarcie, czy można go zastosować?

Opublikowano

W sedanie jest antena w szybie i nie trzeba separatora jak w avancie . Mozesz zapodać dodatkowy wzmacniacz - lecz jeśli masz kiepski sygnał z anteny to wzmacniacz jeszcze to spotęguje . Ale jak na wcześniejszym radyjku wszystko hulało więc możesz go zapodać - nie zrobi sie żadne zwarcie .

Opublikowano
  • Autor

W sedanie jest antena w szybie i nie trzeba separatora jak w avancie . Mozesz zapodać dodatkowy wzmacniacz - lecz jeśli masz kiepski sygnał z anteny to wzmacniacz jeszcze to spotęguje . Ale jak na wcześniejszym radyjku wszystko hulało więc możesz go zapodać - nie zrobi sie żadne zwarcie .

wcześniejsze radio nie wymagalo wzmacniacza, radziło sobie bez żadnych ulepszeń

Opublikowano

A powiedz mi - czy masz w tej swojej kostce iso ten kabelek do załączenia wzmacniacza i czy jest na nim 12 V ??

Opublikowano
  • Autor

A powiedz mi - czy masz w tej swojej kostce iso ten kabelek do załączenia wzmacniacza i czy jest na nim 12 V ??

musisz mnie naprowadzic i sprawdze, kolor kabla i jego polozenie - remote, niebieski?

Opublikowano

Dokładnie tak .Ten niebieski - sprawdz czy jest na nim 12V po odpaleniu radia.

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie tak .Ten niebieski - sprawdz czy jest na nim 12V po odpaleniu radia.

abstrac**jąc od tego jak jest u mnie bo tego nie sprawdziłem jeszcze, to zetknął się ktoś z sytuacją że jest on położony gdzie indziej w kostce w zależności od marki radia?

Opublikowano

Jest to standard - ISO :)

Opublikowano
  • Autor

Jest to standard - ISO :)

wszystkie podłączenia włącznie z remote są ok. co robić? wzmak zew?

Opublikowano

Ale sprawdzałeś czy masz tam 12 V ??

Jeśli masz to zapodaj wzmacniacz.