Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Awaryjne otwarcie klapy bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przeglądałem forum w poszukiwaniu takiego samego tematu jak mój ale nie znalazłem odpowiedzi ale do rzeczy.. Auto to a4 z 95' sedan. Brak składanej kanapy. Dziś miałem problem z zamknięciem auta za pomocą przekręcenia kluczyka(pompka nie reagowała, zamykały się tylko drzwi w których przekręcałem kluczyk). Zatem otworzyłem bagażnik, wyjąłem pompkę, wypiąłem wtyczki, przedmuchałem wpiąłem z powrotem. Dmuchnąłem w wężyk wychodzący z bagażnika - drzwi z przodu się zamknęły więc zadowolony pozapinałem wszystko i trzasnąłem klapą i.... tak zostało :wallbash:

Sprawa wygląda teraz tak:

Auto mogę otwierać i zamykać za pomocą kluczyka, na otwieranie z pilota nie reaguje. W bagażniku mam zatrzaśniętych parę śrubokrętów i pompkę na wierzchu. Zadzwoniłem do kolegi, który siedzi w elektronice pojazdowej i doradził mi, że w okolicach fotela pasażera jest złączka przewodu powietrznego którą należy rozpiąć i dmuchnąć kompresorem w część wężyka która leci do bagażnika. Czy da to coś? Gdzie szukać dokładnie tej złączki? Jakiś specjalnych kluczy czy narzędzi potrzebuję aby zdemontować listwę progową?

P.S.

Wraz z zablokowaną klapą bagażnika zablokowana jest również klapka wlewu paliwa :wallbash:

P.S.2

Czy króciec rozdzielczy od którego odchodzi odpinany przewód do klapy tylnej znajduje się pod kanapą czy w listwie progowej? Jutro mam zamiar się za to zabrać i nie chcę przy okazji rozebrać połowy auta.. :mysli: