Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Nie działa ogrzewanie na nogi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak w temacie nie działa mi ogrzewanie na nogi a klima wyświetla błąd 13.5 i 22.1 co to może być??

Opublikowano

:szukaj:

13.5 Klapa nogi/odszraniacz, ciągła blokada

*13.5 Silnik jest zapętlony, próbować programowo usunąć blokadę

22.1 (F118) Wyłącznik wysokiego ciśnienia gazu klimatyzacji, ciągła przerwa

*22.1 Kompresor pozostaje wyłączony aż wyłącznik się zamknie

Opublikowano
  • Autor

Co by pomogło na te błędy? :mysli:[br]Dopisany: 03 Listopad 2009, 15:18_________________________________________________hmmm? :mysli:[br]Dopisany: 03 Listopad 2009, 22:23_________________________________________________Ciekawy jest fakt jak szukałem na forum to tematy typu jak to naprawić urywają się. Błąd 13.5 jest związany z ogrzewaniem na nogi coś nie tak z silniczkiem, tylko pytanie czy jest on zepsuty czy trzeba wykonać jakieś regulacje vag-iem bo pisze żeby programowo usunąć blokadę hmm??? A co do błędu 22.1 to wydaje mi się że jest to czujnik na chłodnicy od klimy a że była wymieniana i jest nie nabita to dlatego wyskakuje jak myślicie??

Opublikowano

co do błędu 13.5 proponowałbym najpierw wymontować silniczek i go wyczyścić, jeżeli chodzi o 22.1, to może być to co piszesz, generalnie podjedź na jakiegoś spota w Twojej okolicy i poproś któregoś z kolegów o zvagowanie autka.

Opublikowano
  • Autor

Powiedzcie mi Panowie jeszcze gdzie jest ten silniczek od nóg bo od strony pasażera widać silniczek od klapy regulacji powietrza ciepło zimno i od nawiewu na szybę a gdzie jest od nóg bo nie mam zielonego pojęcia :mysli: mam kabel i podłączałem pod kompa nie ma błędów nigdzie tylko na klimie ale z klimą ciężko się łączy i jest lipa. Puki co jest zimno i klima mi nie potrzebna chodzi głównie o ogrzewanie na nogi, jak by ktoś miał foto jak to wygląda i gdzie jest lub linka to był bym bardzo wdzięczny :notworthy:[br]Dopisany: 06 Listopad 2009, 09:47_________________________________________________?[br]Dopisany: 08 Listopad 2009, 22:39_________________________________________________Znalazłem ten silniczek jest koło pedału gazu pare razy chwycił i otwierał i zamykał ale znowu nie chodzi ma ktoś jakiś pomysł jak to wyciągnąć z tamtąd żeby nie rozbierać wszystkiego??

Opublikowano

Ja mając błąd między innymi 13,5 nie odpowiadał za silniczek, po wymianie panela wszystkie błędy na 0.0 , na początek proponuję wyjąć panel, wyczyścić go spirytusem np. starą szczotką do zębów i dokładnie wysuszyć. U mnie to pomagało na dłuższą chwilę,ale nie obyło się bez wymiany panela.

Opublikowano
  • Autor

I tu właśnie jest problem bo rozbierałem deske pod kierą i widać ten silniczek ale on nie chodził puźniej pod vag podłączyłem ale połączenie lipne to wykasowałem tylko błędy i zrobiłem test klimy silniczki wszystkie sie ruszyły i jak jechałem autem to zaczeło wiać na nogi i jakieś 2dni chodził silniczek ale tak przerywał i umarł jak się zamkną, i teraz sie nie rusza. Wyciągnąć go ciężko bo nie ma miejsca hmm :mysli:

Teraz nie mam pojęcia czy to silniczek czy panel gdzieś nie łączy ;(

Opublikowano

jeżeli po teście vagiem silniczki się ruszają, to problem faktycznie może leżeć w panelu :mysli:

nie zaszkodzi spróbować poprawić zimne luty

tu masz wszystko opisane

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_naprawa_panela_klimatronika-t3521.0.html

jeżeli nie radzisz sobie z lutownicą daj to jakiemuś specowi bo płytkę spier... jest bardzo łatwo

Opublikowano
  • Autor

Dałem rady znalazłem opis na forum jak wyciągnąć ten silniczek i on się nie ruszał, nazbierało się syfu w komutatorze i robił zware dlatego raz kręcił raz nie teraz śmiga :JC_fan: ale tragedia było to robić