Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Navigation plus nie chce przyjąć płyty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś zająlem się swoją nawigacją tzn fabrycznie montowaną Navigation Plus. Nadmieniam iż radio, i odtwarzanie płyt CD działają bez zarzutu. Również ustawienia dot. dźwięku, RDS dzialają. Jeden z kolegów na forum podeslał mi linka ze spolszczonym softem. Oczywiscie wypaliłem to na CD i zaczął się problem tzn. do nawigacji nie mogłem wsadzictej płyty. W pierwszym momencie myślałem ze juz w srodku jest płyta ale w menu znalazłem taką funkcje: ,,Eject CD ROM". Naciskam prawe pokrętło oznaczam tę funkcję i nic- żadna płyta nie wychodzi. Dodaję że jak wkładam płyte to wchodzi ona prawie do połowy i wtedy czuję jakgdyby z obydwu stron kieszeni jakieś łopatki blokowały ją. Również pokazuje się mi taki komunikat: ,,No CD is inserted Please insert a cd for Travel Pilot DX" z tego co ja rozumię to urządzenie prosi aby włożyc płytę. Co według Was może byćnie tak? A może ja coś żle robie? Aha tak wogóle to oryginalną płytę z mapą niemiec mam w etui od samochodu- czyli nie ma ej wewnątrz.

Opublikowano

Witam - to że odtwarza plyty CD to masz rozumiem zmieniarke do Tego ?? Jesli nie mozesz włożyć płyty , tylko do połowy , i cos ją blokuje to na bank masz w czytniku jakąś płyte . Najlepiej wyjmij radio , zdejmij pokrywę od góry i będziesz widział . Polskie menu bardzo ładnie chodzi w tym radio . Pamietaj - soft wypal na dobrej jakości płytce bo możesz miec kłopociki :) Jeśli juz zdejmiesz pokrywę z radia to i wypadało by wyczyścic laserek . W sobotę zmagałem sie z polskim softem w VW MFD i dopiero po wyczyszczeniu laserka operacja udała sie tak jak przy innych tego typu radyjkach :)

Opublikowano
  • Autor

Zgadza sie zmieiarkę posiadam. Czyli czeka mnie wyjęcia radia- a powiedz mi czy kluczyk potrzebny do zwolnienia zaczepów jest płaski czy może ma jakieś zakrzywienia czy ząbki?

Opublikowano

W orginale kluczyk jest w kształcie półksiężyca , ale jak masz płaskie pilniczki do paznokci to tez sobie poradzisz :naughty:

Opublikowano
  • Autor

hehe z pilniczkami może być problem ale coś sie wykombinuje :wink4: