Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ANA] Wskazania potenjometru przepustnicy a obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Powiem na początku że mam przepustnicę całkowicie elektr.(bez linki) tzw. DBW. Mam pytanie: Czy wskazania potencjometru przepustnicy mogą mieć wpływ na lekkie falowanie obrotów. W gr. [060] mam adaptację przepust. wchodząc w tę grupę zauważyłem że wart. z potencj. przep. lekko skaczą tzn. pierwsze wskazanie zmienia się między 10.2%-10.8%, natomiat drugie między 87.2%-87.8% oczywiście nie dotykam w tym czasie pedału gazu i jest to na zgaszonym silniku. Na odpalonym silniku czy to zimnym czy zagrzanym wart.(nie pamiętam dokładnie jakie są, pierwsza coś ~27%) wskazania potencjometru przep. też "skaczą" o ok. 0.4%-1.0%. Czy to może powodować delikatne ruchy wskazówki na obrotomierzu, na VAGu obroty zmieniają się tak 864-896-832 RPM.

Przy schodzeniu "z obrotów" wart. te też nie zatrzymają się na ~27% tylko np. spadną na ~15% i zaraz wzrosną na 27%(tak samo obroty spadną na powiedzmy 700RPM i wrócą do 862)

Dodam jeszcze tyle, wg. ETKI powinienem mieć przepustnicę 06B133062P - AUDI A4 1.6[ANA] , PASSAT(00-05r.) , SUPERB , a mam 06B133062F- która wg. ETKI była montowana tylko w PASSATACH (98-00r.)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

takie wahania to norma :wink4: