Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jak podłączyć ori wzmacniacz do nie ori radia ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

cBJr.jpg

Prosze tylko nie piszcie mi ze ten temat sie juz pojawial, bo duzo wlasnie gdzie indziej czytalem i stad wiem cokolwiek :>.

Problem w tym ze jak podlaczylem do kostek nie oryginalne radio to oczywiscie nie graly mi tylne glosniki.(kupilem niby jakas przejsciowke z kostki c1, ktora sie mialo podlaczac do wyjscia rca w radiu i mialo byc cacy- ale nie jest). Przejsciowka nie dziala wiec sam musze pokombinowac. Z tego co czytalem w innych postach mysle ze powinienem zrobic tak - ze z kostki C1 wyjscia liniowe 1,2 i 3 podlaczyc do wyjscia na tylne glosniki w radiu. Jednak nie jestem pewien co zrobic z kabelkiem 6 od sterowania wzmacniaczem + 12V- czy moge go zmostkowac z kabelkiem nr7 z kostki A. Czy jak tak zrobie To bedzie to dzialac ? i Jak tak to czy bez zadnych strat? Z gory dziekuje wszystkim :hi: i pozdrawiam

Opublikowano

W żadnym wypadku nie mostkuj pinu +12 do wzmacniacza z zasilaniem z kostki A. No chyba, że chcesz się pozbyć akumulatora - wzmacniacz będzie cały czas na chodzie nawet jak zamkniesz auto. Jeśli Twoje radio ma wyjście na wzmacniacz w postaci gniaz rca to właśnie je musisz wykorzystać, a nie wyjścia na tylne głośniki. Skoro masz przejściówkę z rca na tą kostkę c1 to powinna ona działać, tylko z braku +12 nie włącza się wzmacniacz i dlatego masz ciszę.

Zobacz opis gniazd w radiu, skoro wyjscie na wzmacniacz jest, to może i będzie pin na którym pojawia się +12 w momencie włączenia radia, wtedy to podepniesz do pinu 6 kostki c1 i bedzie grało.

Opublikowano
  • Autor

Przejsciowka powinna dzialac, ale nie dziala. Nie wiem czy mam odpowiednia bo jest to zwykly kabelek bez niczego. Widzialem ze sa tez takie z takimi jakimis filtrami czy cos nie wiem czy czasem nie musze kupic takiej - ale jak kupie i znowu nie bedzie dzialalo to juz lipa. Po drugie wolal bym to jakos inaczej podpiac niz przez wyjscie RCA gdyz mam jeszcze do podlaczenia w pozniejszym czasie tube i wlasnie na nia chcialem te RCA zarezerwowac. Pytanie czy mozna wyjscie rca rozdwoic jakos? Czy sa jakies dwojniki? I czy bedzie mialo to pozniej wplyw na jakos sygnalu jezeli tuba ma swoj wlasny wzmacniacz ? Tak czy siak wolal bym to podpiac jakos tak jak pisalem na samym poczatku tylko musze sie dwoiedziec gdzie dokladnie moge podpaiac te sterowanie wzmacniaczem kabelek 6 na kostce c1.

Dolaczam zdjecie tej przejsciowki

Ihed9.jpg

Ten maly niebieski kabelek pisze na nim AMP REMOTE tez nie wiem co znim zrobic i gdzie go podpiac moze dlatego mi nie dziala !

Opublikowano

No to jest właśnie kabelek odpowiedzialny za załączenie wzmacniacza. Pokaż zdjęcie opisu złącz radia - zwykle są na górnej obudowie, to się zobaczy czy jest gdzie to podpiąć.

Opublikowano
  • Autor

Opis Kabli na radiu JVC:

Black - Ground

Brown- tel muting

red- Accesory

Yellow - battery

blue white line - remote (max 200mA)

Przypuszczam ze musze to chyba podlaczyc do tego niebieskiego z bialym paskiem ?

A po drugie nie wiecie czy da sie rozdwoic ten sygnal z wyjscia RCA i czy beda przy tym jakies straty? :mysli:[br]Dopisany: 06 Luty 2010, 11:37_________________________________________________Podlaczylem to tak jak pisalem wczesniej i niby gra tylko ze bardzo cicho jakos i bez basu :thumbdown: ! wiec nie wiem o co chodzi ? :wallbash: