Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Czujnik temperatury Cieczy , czy dobrze pokazuje??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Dzisiaj byłem w moim wozie z ciekawosci sprawdzic czujnik Cieczy chłodzacej, podłaczyłem Vaga , sprawdzilem grupy 01-Engine i grupe 017-Instruments.

Na zimnym silniku w grupie Engine -> Meas Blocks ->001 wskazania pokazywaly 5C, bo taka temperatura byla na dworze, w grupie Instruments ->Meas Blocks ->

003 pokazywało 30C.Teraz pytanie czy tak ma być??Po odpaleniu silnika i zagrzaniu temperatury z grupy Engine i Instruments pokrywały sie (+/- 1C) ale zauwazyłem ze w Instruments -> 003 temperatura jak miala 79C to na desce mialem juz 90C!!! i tu znów pytanie czy tak ma byc??Dodam ze zadnych błedów z czujnikiem mi Vag nie pokazuje!!!

Opublikowano

Minimalna temp. jaką wskazuje czujnik G2 w :audi: B5 to właśnie 30oC. To, że w [17-INSTRUMENTS] masz 79oC, a na desce jest już 90oC to też jest wszystko ok. Wskaźnik w zegarach jest tak ustawiony, że wskazuje 90oC w przedziale temp. ~ 80-100oC, jest to po to tak ustawione, żeby nie odwracać uwagi kierowcy niewielkimi zmianami temperatury. :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Oki , dzieki Robertb , jak sie spotkamy to wiesz :drinks:[br]Dopisany: 25 Luty 2010, 11:44_________________________________________________No to teraz mi została tylko wymiana termostatu :> :hi: