Nozze Opublikowano 17 Czerwca 2007 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Podlaczylem sie dzisiaj na listwe i sprawdzilem cisnienie, maxylanie dochodzilo do 4,5bara z tendencją spadkową do 4barow przy 5-6tys obrotów. Powiedzcie mi jakie cisnienie powinna mieć ta pompa??. Auto jeździ mułowato, cisnienie turbiny wkreca sie tylko do 0.5 bara i zaraz od 3,5tys obrotów gwaltownie spada do 0.3bara. Z dolu ciagnie OK a gory praktycznie nic. Wszystko na VAGU sprawdzone, turbo po regeneracji, sprawdzony DV, WG, N75, przeplywka, przepustanica, zadnych nieszczelnosci. uzupełnij profil
mateogda Opublikowano 17 Czerwca 2007 Opublikowano 17 Czerwca 2007 2,5 bara minimum przy ciągłej pracy, a 3,5 do 4 jest w normie
Nozze Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2007 Mowisz o swojej a4? bo wydaje mi sie ze 1.8T powinny miec wyzsze cisnienie do 5,5bara? uzupełnij profil
mateogda Opublikowano 17 Czerwca 2007 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Podaje według danych z Autodaty dla silnika AEB. Może trochę źle się wyraziłem, 2,5 min po 10 minutach od wyłączenia silnika (utrzymywane ciśnienie). 4 bary z wężykiem podciśnieniowym odłączonym od regulatora i 3,5 z wężykiem podłączonym.
Rekomendowane odpowiedzi