Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Turanza 2007r bicie przy 130km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

205/16 Bridgestone Turanza z 2007 roku i okolo 6mm bieżnika po wyważeniu i mega bicie tak na granicy 130km/h

Odczucie mam ze to któraś z opon będących na tylnej osi

Powyżej 140 lekko ustaje ale troche czuć natomiast odwaznikow duzo nie było w miare była spoko jak gadal gumiarz.

Co robic bo nic nie widac na oponie wybrzuszeń, zniekształceń.Czy lekko ja obrócic na feldze tak o 180 stopni po obwodzie felgi i wyważyć ponownie-cos to da?

Dodam ze felgi Dezent kupione nowe w zeszlym roku i nigdy nie poczuły dużej dziury. Co robic bo nie chce kupować nowe gumki jak te by spokojnie pośmigały z 2 sezony. Jakich manewrów jeszcze spróbować aby upewnić sie ze to wina lub nie wina opony.

Pozdrawiam

Opublikowano

Upewnij sie czy to nie jest wina felgi bo u mnie tez tak bylo, moze nie mocno ale bylo czuc jak z tylniej osi przenosily sie drgania na cala bude i to wlasnie byla felga a nie opona. Wez je na wywazarke i tam zobaczysz czy jest krzywa czy nie bo to chyba najlepszy sposób na sprawdzenie.

Opublikowano
  • Autor

Upewnij sie czy to nie jest wina felgi bo u mnie tez tak bylo, moze nie mocno ale bylo czuc jak z tylniej osi przenosily sie drgania na cala bude i to wlasnie byla felga a nie opona. Wez je na wywazarke i tam zobaczysz czy jest krzywa czy nie bo to chyba najlepszy sposób na sprawdzenie.

Czyli do gumiarza i zeby mi sprawdził felge samą na wyważarce?

Ale jak wyjdzie że felga ma minimalne bicie to co dalej bo one sa nowe z zeszłego roku i przejechane na nich z 10 tys i naprawdę dbam o felgi a na dziurkach jak mogę to żółwie tempo.

Opublikowano

niekoniecznie sama felge, z opona tez moze byc. Sprawdz na rantach felgi po wlaczeniu maszyny czy jest ok a jak sie okaze że jest krzywa to musisz ją dać do prostowania. Moze wulkanizator ma to w swojej ofercie a jak nie to spytaj go gdzie bo powinien wiedzieć :gwizdanie:

Opublikowano

Te bicie czujesz na kierownicy ? Czy może tylko słychać huczenie z tyłu? A może nie słychać tylko czuć coś z tyłu ? Myślę że gdyby to była wina opony to dałby o sobie znać już przy ok 70km/h...130 to trochę dużo.. Ale obejrzyj ją dokładnie, nie jest wyząbkowana ? Jeśli jest to kiedyś sam przekładałem opony o 180 stopni, niewiele pomogło - "równanie" opony na pustym parkingu dało lepsze efekty :>

Opublikowano
  • Autor

Te bicie czujesz na kierownicy ? Czy może tylko słychać huczenie z tyłu? A może nie słychać tylko czuć coś z tyłu ? Myślę że gdyby to była wina opony to dałby o sobie znać już przy ok 70km/h...130 to trochę dużo.. Ale obejrzyj ją dokładnie, nie jest wy ząbkowana ? Jeśli jest to kiedyś sam przekładałem opony o 180 stopni, niewiele pomogło - "równanie" opony na pustym parkingu dało lepsze efekty :>

Odczuwam to na tyle pojazdu najwięcej i cos tam sie przenosi nie kiere i przód ale jest to w mniejszym stopniu niż wspomniany tył. Powyżej 130 czyli przy 150 czuć lekko z tyłu a przód nic nie czuć