Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CAH] Zamknięcie tylnego podłokietnika - wersja ciężarowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, panowie mam problem ze złożeniem podłokietnika w moim audi. Jest to model q5 ale wydaje mi się ze wnętrze to a4 b8. Chodzi o to że auto jest w wersji ciężarowej, zarejestrowane na 4 osoby i niestety z tyłu nie da się złożyć podłokietnika. Czy ktoś orientuje się jak można to zrobić? W serwisie stwierdzili że trzeba "użyć siły" ale oni nie mogą tego zrobić.. Nie chcę nic urwać więc jak ktoś miał z tym do czynienia to proszę o jakieś wskazówki.

Opublikowano

Powiem Ci tak (raczej napisze :tongue4:) w mojej b6 tylny podlokietnik aby podniesc tzn. schowac w fotel tez trzeba uzyc dosc duzo sily ale czy w Q5 tez tak jest...no i czy moze ta sila musi byc wieksza to nie jestem pewien...proponuje sprobowac z tym ze z wyczuciem :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj się dowiedziałem że jest zabezpieczony metalowymi prętami więc pewnie będzie trzeba ciąć. Niestety w założeniu miał się on nigdy nie składać więć tak myślałem że sama "ręka" nie wystarczy:(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest to do zrobienia. W swoim a4 avant ( z homologacja ciezarowa ) tez mialem na stale podlokietnik rozlozony. Udalo sie go zlozyc. Po wyciagnieciu apteczki nalezy odkrecic sruby, zlozyc siedzenie bez podlokietnika i z boku srubokretem zdjac plastikowa obudowe. Zobaczysz szkielet podlokietnika i dwie sruby ( srebrne ) ktore kolorystycznie w ogole nie pasuja do reszty ( czarne ) po ich odkreceniu i wyciagnieciu dwoch metalowych czarnych kawalkow podlokietnik bedzie chodzil jak w wersji osobowej. Calosc zajmuje ok 20-30 min ( na SPOKOJNIE )

Tez mnie to wkurzalo wiec sie za to wzialem no i dziala.

PS. Szkoda tylko ze pas srodkowy ucinaja i nie mozna go uzywac, w sumie jak 4 osobowy to 4 osobowy ;P

Pozdrawiam