Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Silnik źle pracuje po odpaleniu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem: gdy odpalam auto przez pierwsze 5 sek. działa normalnie, po tym czasie zaczynją pływać obroty i autko nie reaguje na gaz , czasami coś szczeli, gdy się silnik troche nagrzeje przechodzi mu to i działa wzglednie dobrze chodź wydaje mi się że jest troszke przymulony. Lepiej silniczek pracuje na gazie niż na benzynie, VAG żadnego błędu nie wyświetla. Proszę o POMOC o z góry DZIEKUJE. Bardzo Proszę jak koś wie co musze zrobić to piszcie odrazu jak się to wykonuje bo to nie moja dziedzina.

POZDRAWIAM!

Opublikowano

Trudno wrozyc z fusow, ale moze to byc przepustnica do czyszczenia kolego - jest to opisywanie wielokrotnie na forum, takze sonda lambda do sprawdzenia.

Pozdr :hi:

Opublikowano
  • Autor

I otóż to, w tym tkwi cały problem przepustnica nowa ma przejechane tylko 5 tyś. w vagu sonda szybko oscyluje więc wygląda na dobrą, pompa paliwa sprawdzona, przepływka też, wszystko szczelne mechanik załamuje ręce bo nie wie oco chodzi, a ja tym bardziej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A zobacz czy pod kolektorem masz szczelną rurę odpowietrzającą silnik-często pęka ze starości.może lewe powietrze zasysa.

Odłącz też przepływke i wtedy zobacz jak.

Opublikowano

Wg mnie, trzeba logi zrobic, ale niech sie fachowcy wypowiedza... :mysli:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam.

Udało mi się rozwiązać problem z odpalaniem. Po dwóch tygodniach wizyty u mechanika podmienieniu wszystkiego odpowiedzialnego za zapłon itp. okazało się po pierwsze że miałem źle ustawiony rozrząd dlatego auto było mułowate jednak to nie rozwiązało problemu z odpalaniem. Został odłączony sterownik gazu (stag 4), Zresetowny komputer (odłączenie akulmarora na 24h) i jak rękom odjął radnych problemów póki co gaz jeszcze nie podłączony , dolany STP do czyszczenia układu paliwowego zrobię jakieś 1000 km i do gaziarza. :kox: :kox: :kox: