Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Elektryczne szyby - problem ze zmianą trybu (manual - auto)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio miałem taki przypadek, że opuściłem szybę od kierowcy na sam dół i już się nie dała podnieść. Po rozkręceniu drzwi okazało się , że linka od mechanizmu podnoszenia szyby się rozp...ła oraz połamały się plastikowe ślizgi od prowadnic. Kupiłem używaną ramkę , nowe ślizgi i zamontowałem swój silniczek. I teraz jest taki problem: szyba się normalnie podnosi i opuszcza ale tylko w trybie manualnym (czyli jak trzymam przycisk) . Szyba od strony pasażera reaguje na zmianę trybu manual - auto a ta od kierowcy tylko w trybie manual i nie reaguje na przełączanie.

Czy ma ktoś jakieś sugestie co może być nie tak ?

Opublikowano

zrób tak: podnieś szybę do oporu.zwolnij przycisk i jeszcze raz podnieś go na 1 sekunde.powinno zakminić.jeśli nie to opuść dwie szyby na sam dół, potem dwoma przyciskami na raz podnieś szyby do samej góry, zwolnij przyciski i jeszcze raz podnieś trzymając obydwa przyciski przez jakieś 5 sekund.operacje te przeprowadź na włączonym zapłonie.

Opublikowano
  • Autor

zrób tak: podnieś szybę do oporu.zwolnij przycisk i jeszcze raz podnieś go na 1 sekunde.powinno zakminić.jeśli nie to opuść dwie szyby na sam dół, potem dwoma przyciskami na raz podnieś szyby do samej góry, zwolnij przyciski i jeszcze raz podnieś trzymając obydwa przyciski przez jakieś 5 sekund.operacje te przeprowadź na włączonym zapłonie.

Ok, dzięki spróbuje. Wprawdzie klikałem troche tymi przyciskami ale na wyłaczonym zapłonie.

Próbowałem i niestety nic nie pomogło. Ma ktoś może jeszcze jakieś sugestie ?