Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Problem po wymianie pompy paliwowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od niedawna jestem posiadaczem swojej a4, dlatego z dnia na dzień poznaje ją bardziej.

Ostatnio miałem nieciekawą sytuacje w mieście, auto na 3 biegu straciło moc, obroty spadły,kontrolki się zapaliły, silnik zgasł.

Objawy jak przy braku paliwa. Dla czystego sumienia najpierw zaciągnałem ją na stacje paliw. Zalałem no i nic. Auto nie pali.

Przesłuchałem okolicy pompy paliwa, no i tu problem , nie pracuje. Szybka kontrola bezpieczników. Bezpiecznik pompy paliwa spalony. Dodatkowo wymieniłem dla pewnośći przekaźnik ,bo było prawdopodobieństwo , że to on robi zwarcie. Auto odpaliło , przejechałem może 500 m i dokładnie to samo. Wczoraj już nie miałem czasu ale dziś po południu zabrałem się do roboty. Wymieniłem pompe bo prawdopodobnie po rozgrzaniu stawiała za duży opór i spalała bezpiecznik. Kupiłem zamiennik firmy "autotechnik". Zamontowałem, wymieniłem jeszcze raz bezpiecznik. Dodatkowo przeczyściłem pływak w baku bo fisiował mi wskaźnik poziomu paliwa. No i tu zaczyna się mój problem i sedno pytania. Przed wymianą pompy auto odpalało mi na dotyk, teraz po przekręceniu kluczykiem w stacyjce rozrusznik pracuje około 2sekund zanim odpali. Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Czy to możliwe, że sprzedali mi nieodpowiednią pompę ?

Opublikowano

:hi:

pompą sie nie martw masz na nią gwarancje elektromechanik może sprawdzić ci ciśnienie jakie ona podaje i będziesz miał odpowiedź na twoje pytanie

natomiast moim zdaniem dawno nie wymieniałeś filtra paliwa :cool1:

Opublikowano

Witam....

W moim przypadku mam wymieniony filtr... pompka stara a rozruch trwa do ok 2 sek.. Słyszałem, że to norma, rozruch nie powinien trwać dłużej jak te 2 sek.

pozdrawiam

KKKC