Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prędkościomierz na zero w czasie jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wczoraj zrobiłem pierwszą dłuższą trasę swoim A4. Wszystko ok i cacy lecz, mniej więcej po 15 minutach jazdy autostradą, kiedy zmienialem z 4 na 5 , po wrzuceniu luzu wskazówka prędkościomierza spadła do zera i po chwili wróciła do prawidłowego wskazania. Podczas dalszej jazdy już tego nie zauważyłem a bacznie to obserwowałem czy zdaży się to częściej. Niestety nie pamiętam dokładnie czy obroty też poszły na zero ale mam wrażenie że nie, że był to tylko prędkościomierz.

U mojego kolegi w starej 626 był taki problem że przy wrzucaniu na luz przy zminaie biegów gasł samochód (!!!) i obie wskazówki szły na zero, zapalały sie lampki kontrolne itp itd jakbyś kluczyk przekręcił. Po chwili jednak wszystko sie załączało spowrotem kiedy tylko wrzuciłeś nastepny bieg i wcisnałeś pedał gazu (jakby odpalał z rozpychu). wiem że on miał coś ostro skopane z tym i że wymagało to poważniejszej naprawy wtrysku bodajrze. Moje pytanie brzmi: czy to początki tego samego czy też jakiś odosobniony epizod z linką od prędkościomierza??

Pozdrawiam :smile:

Opublikowano

tez tak mialem w vw golf 4 raz na jakis czas bardzo rzadko tak sie dzialo ale nic z tym nie robilem wiec stawiam na epizod i nie ma sie co martwic :wink:

Opublikowano
Moje pytanie brzmi: czy to początki tego samego czy też jakiś odosobniony epizod z linką od prędkościomierza??

w A4 nie ma zadnej linki od predkosciomierza ... ;-)

a co do Twojego probemu to prawdopodobnie cos nie kontaktuje w kostkach ... wyjmij zegary ,wyjmij wtyczki,przeczysc styki i powinno byc OK ....

mialem cos takiego w ex-B4 TDI i pomoglo .

Opublikowano
  • Autor

I wszystko jasne. Trzy dni temu roiblem klime i mi cala deske rozbierali wiec pewnie "fachowcy" nie podłaczyli wszystkiego dokladnie i stad ten problem.

Dzieki i pozdrawiam :wink: