Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A6 C5] Standard Limuzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wielu pokazuje swoje Audi więc dziś i ja pokaże swoje A6 C5. Jest to moje trzecie już Audi. Wcześniej użytkowałem A4 B5 1.6 1996r Sedan, by później przesiąść się również do A4 B5 1,9 TDI 2001r ale w wersji Avant. Ta druga była na full wypasie prócz skóry i kubełków ale niestety po miesiącu użytkowania padł mi tiptronic. Koszt naprawy 3500 zł. Po naprawie wspólnie z żona zdecydowaliśmy się na zmianę samochodu i wybór padł na A6 C5. Szukaliśmy diesla ale w ręce padła mi właśnie ta sztuka tj. A6C5 1.8T sedan z 1998r. Pierwsza rejestracja w Niemczech to 17.10.2001r gdzie miał dwóch właścicieli I to salon AUDI, II to 70-cio letni mężczyzna. Samochód z przebiegiem 93000Km. Też nie wierzyłem wiec sprawdziłem w serwisie i miłe pozytywne zaskoczenie. Oczywiście dostałem też plik faktur, kart przeglądowych z przebiegami które potwierdzają informacje z serwisu. Jedno co wyszło to to, że w 2006r było uderzone w bok od kierowcy ale oprócz wymiany drzwi, nadkola i przedniego zderzaka nic poza tym. Rzecz jasna cała ta naprawa wykonana była w serwisie Audi. Biorąc pod uwagę powyższe fakty oraz wygląd samochodu z zewnątrz kilka małych rysek, wewnątrz praktycznie nówka zdecydowaliśmy się na jego zakup.

Co do wyposażenia to w sumie sama podstawa tzn.

ABS, 4 poduchy, elektr. przednie fotele, 4x elektr. szyby, elektr. podgrzewane lusterka, samo ściemniające lusterko wsteczne, podgrzewane dysze spryskiwaczy, antena radia w szybie tylniej, pakiet oświetlenie tzn. klamki, 4 drzwi x2, stopy i podsufitka, nagłośnienie z głośnikiem basowym w bagażniku ale nie Bose. To chyba tyle.

Mody jakie wykonałem do tej pory to wymiana ori radia na radio ALPINE CDE 102Ri- gra świetnie a i wizualnie ładnie współgra z całym kokpitem, założenie oblamówek na zegary, oraz wymiana Alu felg ori Audi 15” na felgi o wzorze Audi ala Sline 17”. Poza tym to standard oleje, filtry. Obecnie szykuje się do wymiany rozrządu. Co do planów to oczywiście mam kilka tzn. zderzaki w kolor nadwozia, ściema szybek, hidy 6000K, i wymiana tylnich lamp na cos nowszego nie koniecznie diodowe. Podobają się mi lampy przydymione. Jakby ktoś miał takowe do sprzedania to proszę o info na priv. Oczywiście to wszystko plany a co będzie to czas pokaże. Nie będę ukrywał że rozważam też sprzedaż tego samochodu by wymienić na cos innego młodszego i oszczędniejszego np. A4B6 w TDI ale z drugiej strony to żal sprzedawać tak zadbanego samochodu. Waham się nad instalacją gazową do niego ale troszkę żal silnika a i koszta jej też nie małe. Troche się rozpisałem – wybaczcie. Teraz pora na fotki:

iLPgr.jpg

b6HBi.jpg

b6P4J.jpg

iMaIJ.jpg

iMfI0.jpg

27IIr.jpg

iMxa0.jpg

yCiBA.jpg

Opublikowano

Lewy bok tylko mi sie tak rzuca w oczy??? :gwizdanie:

Opublikowano

no dziwne ze po tej naprawie ( zderzak, blotnik przod, drzwi kierowcy ) serwis audi tak kiepsko to pomalowal i w dodatku bez przepylki.

pozatym fajna ... :wink4:

Opublikowano

To najwieksza wada srebrnego koloru...

Nieliczni potrafia dobrac taki sam kolor, a pewnie i tak zawsze widac w sloncu gdzie bylo takie auto malowane :)

Opublikowano
  • Autor

Właśnie to samo usłyszałem u lakiernika w Krakowie- od razu powiedział że coś było robione z tej lewej strony. Ale też dodał że faktycznie dobrac odpowiednio lakier srebrny do już istniejącego i fachowo go nalożyc to wymaga to doświadczenia u lakiernika. Ogólnie mi to nie przeszkadza- nie wyglada to najgorze.