Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Piszczące nierówno starte klocki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto posiadam rok, użytkuję 11 miesięcy. Gdy je kupowałem widać było, że klocki i tarcze są świeże. Przejechałem 25tys. tarcze zdążyłem już prawdopodobnie pogiąć co czuć przy hamowaniu z wiekszych prędkości (drżenie nasila się o wiele bardziej w ciepłe dni). Napewno tarcze i klocki są słabej jakości mimo to że montował to jeszcze szwab w niemcowni. Ostatnio klocki zaczęły piszczeć co doprowadzało mnie już do szału więc zdjąłem zaciski i moim oczom ukazał się taki widok.....

Lewa strona http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/057f4edd47e03bac.html

Prawa strona http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f12d87ca682ea234.html klocek od wew.- 3mm a od zew.- 7mm

(z tego co pamietam to grubość tarcz coś koło 22mm)

Klocki 'firmy' (SCT) czy coś takiego. Takie starcie jednego klocka o wiele bardziej to efekt zmęczonego zacisku nadającego się do regeneracji, czy może słaba jakość klocków/tarcz ? Dodam jeszcze że to automat więc każde światła i postoje są równoznaczne z wciśniętym pedałem..

Opublikowano

jeden łapie bardziej od drugiego to raczej wina zacisku,no chyba że masz zwichrowaną jedną tarczę

Opublikowano

:hi:

co tu sie rozpisywać tarcze jak masz krzywe to do wymiany i do tego klocki zaciski porządnie wyczyścić i powinno hulać

oczywiście jak kupisz jakieś badziewie twój problem powróci

na pewno zaglądnie tu DEVASTATION on doradzi ci co założyć najlepiej i jakie koszty

Opublikowano

najlepiej ATE :good:

Opublikowano
  • Autor

ps. moge kupić w komplecie zaciski z jarzmami z audika z 2000r z silnikiem 2.5 v6. Czy one będą pasowały i czy to właśnie jarzma pod tarcze 312 były montowane w tych silnikach?