Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Czy ta kierownica będzie pasować?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Bardzo prosze o pomoc w temacie zamiany kierownicy w mojej A4 B6 z 2001r. a mianowicie mam okazje zakupic kompletna kierownice z multi funkcja z poduszka , tasma i calym okablowaniem pochodzaca z Audi A8 D3 o numerze:4E0 880 201

Moje pytanie to czy wspomniana kiera podejdzie do mojej B6?

Wiem , ze napewno bedzie trzeba troche rezac w elektryce ale to sie da chyba przeskoczyc , chcem tylko wiedziec czy warto sie w to bawic , zeby sie nie okazalo , ze nie bedzie pasowac czy lepiej szukac kiery z muliti funkcja od modelu B7?.

Dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano

po pierwsze podałeś numer tylko poduszki a nie kierownicy.

Z tego co widze to ETKA podaje inne numery kier do a8 niż do a3 a4 i a6 (kiery i poduchy z a4 i a6 są w pełni kompatybilne) z a3 są kompatybilne z tymi dwoma (a4 i a6) pod warunkiem że wymienia się cały komplet (poducha i kiera).

Wszystkie wiązki przy kierze mają w a8 też inne numery. Więc mogą pasować ale pewnie nie będą...

Ja bym szukał z b7. Zagadaj do Czaki22

Opublikowano
  • Autor

Ok dzieki serdeczne , co do tego numeru co podalem to takowy otrzymalem od sprzedajacego , mialem nadzieje ze bedzie pasowac bez wiekszych problemow.

Gosciu chce za kiere z multi funkcja , poducha , wszystkimi manetkami i modulem za 160 funtow (jakies 750zl) ale masz racje bede sie rozgladal za kiera z B7 , mniej problemow z montazem.

Sama kiere to mozna tanio za grosze wyrwac ale k.... za poduche to majatek wolaja , niewazne nowa czy tez nie.

Trudno sie mowi trzeba szukac az cos sie trafi.

Pozdrawiam.

Opublikowano

nie umiesz zagadac :)

Opublikowano
  • Autor

Witam "czaki22" tu nie chodzi , ze nie umiem zagadac czy tez umiem , poprostu przegladajac forum duzo duzo wczesniej natknolem sie na watek zamiany kiery z B7 do B6 , mialem nadzieje ze wspomniana przez zemnie kiera od Audi A8 bedzie pasowac i procedury jej zamontowania beda takie same lub podobne jak w watku o kierownicy z B7 jednak ze wychodzi na to , ze jest wiecej komplikacji.

Dlatego tez uznalem , ze latwiej bedzie zakupic kiere z B7 i ja zamontowac kiedy to mam juz gotowa podpowiedz z forum co do jej montazu , podlaczenia calosci itp.

Dzieki serdeczne :hi: napewno bede pamietal o Tobie :notworthy: jezeli napotkam jakies trudnosci z kiera z B7.

Jak juz wspomnialem ta kiera z A8 byla do wziecia za grosze dlatego mialem nadzieje , ze da sie ja latwo bez wiekszych problemow podmienic a w moim przypadku , praca na 3 zmiany do tego male dziecko w domu i co drugi dzien deszcz (pracuje i mieszkam w UK) to naprawde nie moge sobie pozwoli aby autko stalo przed garazem 2-3 dni zanim dojde z tym do ladu zwlaszcza , ze autko co dzennie kreci kilosy, a jeszcze jedno :polew: nawet w garazu nie mam pradu (brytyjskie budownictwo) tak wiec musze sie do kogos wprosic z przedluzaczem :> tak wiec sam rozumiesz dlaczego musze zrobic podmianke szybko.

Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.

PS. jak cos to bede Cie szukal na forum.