lukasor

Pasjonat
  • Zawartość

    5
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Komentarze sprzedającego

  • 0
  • 0
  • 0

Reputacja

0

O lukasor

    Informacje

    • Imię
      Łukasz
    • Lokalizacja
      Kraków

    Auto

    • Model
      A4 B6
    • Nadwozie
      Sedan
    • Rocznik
      2003
    • Silnik
      1.8 T
    • Kod silnika
      AMB
    • Napęd
      quattro
    • Skrzynia
      Tiptronic
    • Paliwo
      PB+LPG

    Ostatnie wizyty

    Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

    1. lukasor

      Problem rozwiązany :> Dopiero dziś znalazłem czas żeby na spokojnie zając się tym problemem no i udało się usunąć błąd. Dla potomnych - zrobiłem to w następujący sposób: - Podłączyłem komputer, włączyłem światła, zapłon i w vag-comie postępowałem według procedury poziomowania z pierwszego posta. - Po wejściu w grupę 001 dalej miałem ten sam błąd jak na screenie powyżej. - Podnośnikiem lekko podniosłem lewy przód samochodu - max kilka cm, myślę że maksymalnie z 5. - Po ponownym przejściu do grupy 001 wszystko zaczęło działać poprawnie - napisy zmieniły się na zielone itd. - Potem przeszedłem do grupy 002 żeby zapisać procedurę. - Na koniec jeszcze sprawdziłem czy w module nie ma błędu ale żadnych już nie było. Błąd zniknął a na fisie zamiast pomarańczowej ikonki braku poziomowania w końcu wyświetlają mi się informacje z radia - RDS itd. Dzięki za pomoc
    2. lukasor

      Ok, dzięki za informację, będę próbował i dam znać czy się udało coś zrobić.
    3. lukasor

      Dzięki za odpowiedź, wyświetla mi się coś takiego (jak na tym z zrzucie ekranu) przy próbie wejścia w grupę 002 i 001. Zastanawiam się czy samo obniżenie zawieszenia to powoduje czy może jakiś czujnik. Da się to jakoś ewentualnie obejść tak żeby nie wyświetlało błędów bez modyfikacji zawieszenia?
    4. Witam, zakupiłem kilka miesięcy temu audi a4 b6 1.8t i od początku na fisie wywalał błąd poziomowania ksenonów. Poprzedni właściciel powiedział mi przy zakupie, że to wina wymiany żarników itd. Myślałem, że wystarczy przeprowadzić procedurę poziomowania vagiem (z postu poniżej) ale dochodząc do punku "Grupa "001" próba odczytu kończy się błędem "niedostępne" (na czerwono), grupa 002 - to samo. Po widocznym ruch w górę i w dół przy włączeniu świateł wnioskuję, że lampy się poziomują i fizycznie samopoziomowanie działa. Samochód ma obniżony przód, czy to może być powodem? Jeśli tak, to czy da się jakoś to ustawić vagiem? Z góry dziękuję za pomoc Błąd: Address 55 ------------------------------------------------------- Controller: 4Z7 907 357 Component: dynamische LWR D08 Coding: 00060 Shop #: WSC 07777 1 Błąd Zapis.: 01539 - Headlights Not Adjusted 35-00 - -
    5. Witam, zakupiłem kilka miesięcy temu audi a4 b6 1.8t i od początku na fisie wywalał błąd poziomowania ksenonów. Poprzedni właściciel powiedział mi przy zakupie, że to wina wymiany żarników itd. Myślałem, że wystarczy przeprowadzić procedurę poziomowania vagiem (https://a4-klub.pl/topic/279665-poziomowanie-reflektorów-xenonowych-procedura/#entry4047084) ale dochodząc do punku "Grupa "001" próba odczytu kończy się błędem "niedostępne" (na czerwono), grupa 002 - to samo. Po widocznym ruch w górę i w dół przy włączeniu świateł wnioskuję, że lampy się poziomują. Samochód ma obniżony przód, czy to może być powodem? Jeśli tak, to czy da się jakoś to ustawić vagiem? Z góry dziękuję za pomoc Błąd: Address 55 ------------------------------------------------------- Controller: 4Z7 907 357 Component: dynamische LWR D08 Coding: 00060 Shop #: WSC 07777 1 Błąd Zapis.: 01539 - Headlights Not Adjusted 35-00 - -