Jump to content

wojtlus

Pasjonat
  • Content Count

    29
  • Joined

  • Last visited

Seller statistics

  • 0
  • 0
  • 0

Community Reputation

0

About wojtlus

Informacje

  • First name
    Wojciech
  • Location
    Polska

Car

  • Car model
    A4 B5
  • Car body
    Avant
  • Year of production
    1999
  • Engine
    1.6
  • Engine code
    AHL
  • Drive
    FWD
  • Gearbox
    Manual
  • Fuel
    PB

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Hej! Wiem, że trochę odgrzewany kotlet ale nie widzę potrzeby zakładania nowego posta. Radio działa lecz lewy przedni głośnik nadal nie działa dodatkowo prawy czasem "trzeszczy". Ogólnie głośnik z lewej strony jest sprawny podłączyłem go do gniazda na którym działa prawy wcześniej też sprawdziłem ciągłość przewodów. W serwisie powiedzieli mi, że może być to końcówka mocy ale co i jak zrobić to nie mam pojęcia. Nie grzebałem w radiu nigdy. Można jakoś napięcia sprawdzić ile ma być i gdzie? Jakiś schemat ktoś ma do tego? Grzebałem i coś nie mogę znaleźć. Normalnie w serwisie 2 tyg oczekiwania więc trochę słabo tyle jeździć bez radia. Pozdrawiam!
  2. wojtlus

    Nie działa nawiew

    Nieważne. Rozwiązanie było pod nosem (internet) a ja oddałem do mechanika. Były to zimne luty czasem się tak zdarza Pozdrawiam.
  3. Nie używam takich bajerków jeszcze ale mam kasetę wsadzoną normalną i również gra tak samo może zainwestuję w jakieś głośniczki, bo ten z prawej trochę pierdzi i denerwuje to. Polecicie jakieś głośniczki w dobrej cenie? Nie musi być to bass taki że szyby będą latać a śrubki wylatywać
  4. Nie wiem po czym to określić. Mam łącznie 6 głośników ( po 2 na przednich drzwiach i po 1 na tylnych). A jakie to ma znaczenie?
  5. wojtlus

    Nie działa nawiew

    Hej, mam klimatronika 2tygodnie temu jeszcze działało wszystko, a wczoraj nie mogę nic uruchomić na tym panelu kompletny brak jakiejkolwiek odpowiedzi. Sprawdziłem bezpieczniki, błędy, odłączyłem i podłączyłem akumulator i nic. Ktoś mi może jakoś pomóc? Potrzebuję sprawnego układu.. jutro jadę znowu i nie widzi mi się jazda znowu z otwartym oknem ... Pozdrawiam
  6. Poruszałem przewodami ale głośnik nie zaskoczył. Jedyne co zauważyłem to że są jakieś poizolowane taśmą przewody ale jest ich wszystkich na tyle dużo, że nie wiem który jest który. Rozbierać bok pewnie co nie? Smarowałem tam styki na głośniku.
  7. Pogrzebię jutro. Sprawdzę czy to czasem nie te przewody co do drzwi lecą.
  8. Zostawiłem włączone radio na tą godzinkę i pomogło Na reszcie nie będzie tak głucho podczas jazdy. Ale coś lewy przód głośnik odmówił współpracy już kręciłem balansem ale to nie to po prostu nie chodzi Pamiętam że na początku (jeszcze przed zamontowaniem na nowo aku) chodził chwilę i przestał później.
  9. Wystarczy, że włączę radio czy dodatkowo muszę jeszcze przekręcić kluczyk?
  10. Nie. Sam napis SAFE i nic więcej. Tak jak napisałem wykonałem dwie próby jak już na nowo zamontowałem akumulator no ale wtedy nie znałem kodu więc wiadomo jaki był efekt i więcej razy nie ruszałem tego radia wyłączone jeździło
  11. Spróbuję jutro jeszcze SCAN + RDS znalazłem na jednym forum, że ktoś miał taki sam problem i podziałało.
  12. Hej! Ostatnio otrzymałem w końcu kod do radia CQ-LA 1621 (mam nadzieję, że ta informacja wystarczy ew. zrobię zdjęcie). Tak więc przez dłuższy okres jeździłem bez grającego radia. Na początku (kiedy załączyłem na nowo akumulator) podjąłem 2 próby, które niestety nie zakończyły się sukcesem. Dziś chciałem w końcu wprowadzić kod trzymam klawisze "TP" i "RDS" niestety zero odzewu ze strony radia wciąż daje komunikat "SAFE"(sam napis - zero numerków). Jest jakiś inny wariant przytrzymania klawiszy?
  13. Czego zatem mam szukać w tym obwodzie? I gdzie? Czujnik położenia wału? Czyli ten "błąd" nie powinien występować po zapaleniu? Przepustnicę wystarczy wyczyścić? Jadąc nie czuję za bardzo jakiegoś dyskomfortu jedynie dodając gazu (chyba na 3) jakby "pociągnie go mocniej" po jakiejś chwili.
×
×
  • Create New...