Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Jakie koło alternatora?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam wymienic koło alternatora w moim aucie. Mam założone koło bez sprzegiełka (stałe) tak było jak juz kupiłem. Ale szarpie ono paskiem i z tego co wyczytałem przyspiesza zuzycie napinacza.( jestem 200km po wymianie paska i napinacza i nie chcem za pare tys km znowu wymieniac) Mam alternator Bosch 120A czy bedzie pasowac do niego koło od alternatora Valeo?? Pytam gdzyz jest duza róznica w cenie pomiedzy kółkiem do Boscha a Valeo

http://moto.allegro.pl/kolo-pasowe-alternatora-audi-vw-tdi-oryginal-i1206644700.html - bosh

http://moto.allegro.pl/kolo-pasowe-alternatora-audi-vw-tdi-oryginal-i1206406005.html - valeo

Z góry dziekuje za pomoc i pzdrawiam

Opublikowano

Nie wiem jak u Ciebie w silniku ale u mnie jest kilka rodzai chyba ze 3. Pamiętaj tylko że jak kupujesz na aukcji koło jest albo 4PK albo 5 PK zależy od paska. Mi akurat z allegro przysłali 2 razy regenerowane i brzydko to było nawet zrobione więc odradzam z allegro naprawdę :chytry:

Opublikowano

Ja tez jak kupiłem było bez sprzegiełka i przez to wymieniłem dwa napinacze;/ Kolega mi zalozył ze sprzegielkiem i jak reka odjął nic nie trzesie i napinacz nawet nie drgnie :)

Opublikowano

Napisz/zamów u TOM77 polecam :good:

Opublikowano
  • Autor

Jestem juz po wymianie. Wstawiłem koło ze sprzęgłem firmy ruville. Do mojego alternatora Bosch 120 A dedykowane było te droższe koło:( Kosztowało 250 zł Silnik na obrotach jałowych jakby mniej trzęsie napinaczem i paskiem. Mam nadzieje że pasek wytrzyma jakis rozsądny przebieg:)