Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Syczenie spod kierownicy, ale podczas kręcenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po wielu problemach z układem wspomagania doszedłem do stanu, gdzie wspomaganie działa bezproblemowo. ALE...

Ale jest jeden minus. Syczenie spod kierownicy, kolumny kierownicy.

Wymieniona maglownica

Wymieniona pompa

Wymieniony płyn

I w pewien dzień przy skręcie poczułem opór po czym ustąpił i pojawiło się syczenie. Syczenie występuje tylko podczas ruchu kierownicą a następnie jak przytrzymuje kierownicę to powoli ustaje. Jak odbijam kierownicą przy skręcie - to samo zjawisko.

Jest to ewidentnie jakiś problem z ciśnieniem, ale w którym miejscu? Nie wiem.

Może ktoś z Was może mi pomóc?

Opublikowano

:hi:

ostatnio sporo czytałem o układzie kierowniczym i jego problemach ponieważ musze wymienić magiel

czytałem o podobnym problemie podobno pomogło odpowietrzenie całego układu kierowniczego niestety nie jestem specem ale to zawsze jakiś punkt zaczepienia

Opublikowano
  • Autor

:hi:

ostatnio sporo czytałem o układzie kierowniczym i jego problemach ponieważ musze wymienić magiel

czytałem o podobnym problemie podobno pomogło odpowietrzenie całego układu kierowniczego niestety nie jestem specem ale to zawsze jakiś punkt zaczepienia

układ odpowietrzony

Opublikowano

pompa wspomagania sprawna??

Opublikowano

u mnie tak było na którejś z kolei maglownicy regenerowanej przez pewną zjebaną firmę z Łodzi, po wymianie na nastepną ( która miała z kolei inne bolączki ) problem minął.

skąd masz maglownicę ??

DO d*py z tym układem kierowniczym :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

pompa wspomagania sprawna??

Sprawna, nowa ZF

[br]Dopisany: 15 Wrzesień 2010, 12:26_________________________________________________

u mnie tak było na którejś z kolei maglownicy regenerowanej przez pewną zjebaną firmę z Łodzi, po wymianie na nastepną ( która miała z kolei inne bolączki ) problem minął.

skąd masz maglownicę ??

DO d*py z tym układem kierowniczym :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Belgijska maglownica CARDONE, które są regenerowane fabrycznie (nie ma szlifów tylko wszystkie nowe flaki - łącznie z listwą, w starej obudowie)

Opublikowano

a ubywa ci plynu :?:

pieni sie plyn w zbiorniczku :?:

czy podczas krecenia i syczenia sprawdziles jak zachowuje sie plyn w zbiorniczku :?:

Opublikowano
  • Autor

a ubywa ci plynu :?:

pieni sie plyn w zbiorniczku :?:

czy podczas krecenia i syczenia sprawdziles jak zachowuje sie plyn w zbiorniczku :?:

Płynu nie ubywa

Płyn się nie pieni

Podczas kręcenia i syczenia płyn się normalnie zachowuje w zbiorniczku

Opublikowano

ja bym szukał na maglu, każdy inny element układu wspomagania nie wiem jak mógłby syczeć, tak mi się wydaje,

poszukaj na forum chyba było coś o tym syczeniu bo szukałem jak i ja miałem ten problem,

Opublikowano
  • Autor

ja bym szukał na maglu, każdy inny element układu wspomagania nie wiem jak mógłby syczeć, tak mi się wydaje,

poszukaj na forum chyba było coś o tym syczeniu bo szukałem jak i ja miałem ten problem,

że na maglu to prawie pewne na 99,9999%, ale co może być nie tak

U Ciebie jaki byłe efekt syczenia i jak to rozwiązałeś?

Opublikowano

No efekt był taki że syczalo jak krecilem i blokowało kierownice, rozwiazalem to następnym maglem :gwizdanie:

Opublikowano

No efekt był taki że syczalo jak krecilem i blokowało kierownice, rozwiazalem to następnym maglem :gwizdanie:

to sie zdarza dość często z tego co słyszałem nie każda firma regenerująca jest rzetelna i sprawdza to co robi można samemu próbować sił kupić na alledrogo zestaw do regeneracji i naprawić koszt około 180zł

sam jestem w trakcie wymiany maglownicy czekam na przesyłke zamówiłem w częstochowie firma ARGO oczywiście z polecenia kilka osób z forum już korzystało z ich usług są zadowoleni gwarancja i reszta wszystko sie zgada więc i ja ma nadzieję będe zadowolony

Opublikowano

wymien przewod miedzy pompa i maglownica, tylko kup oryginal -zadne dorabianie nie wchodzi w gre