Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Problem z odpaleniem - zapowietrzony??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od niedawna jestem posiadaczem Audi A4 avant 96r AFN 1,9 TDI.

Mam problem z odpaleniem auta kiedy jest mało paliwa w zbiorniku.Opisze sytuację poniżej dotyczącego problemu.

Mianowicie miesiac temu wskazówka poziomu paliwa zbliżała się do czerwonego pola, ale jeszcze rezerwa się nie świaciła postanowiłem pojechac na stację i zatankować auto do pełna.

Gdy juz zatankowałem auto chciałem odpalić i nic.Kręciłem chyba z 10 min z przerwami, aż w końcu zaczął silnik załapywać i odpalił.Dzisiaj już minął miesiąc od tamtego zdarzenia i przez ten miesiac nic takiego się nie powtórzyło do dziś kiedy wracałem z miasta i auto mi zgasło na światłach przy chamowaniu.Wskazówka ponownie była w tym samym położeniu czyli przy czerwonym polu.Stwierdziłem że może wskaznik oszukuje poszedłem na stację kupiłem karnister i 5 litrów ropy.Zalałem i odpalanie ponownie kręcenie rozrusznikiem z 5 min i w końcu załapał.

Napiszczie mi prosze od czego zacząć.Nie wymieniłem jeszcze filtra paliwa, a wiem że trzeba go co 10-15 tyś odpowietrzyc.Ach jeszcze jedno niedawno sprawdzałem bezpieczniki w w gnieździe gdzie ma byc bezpiecznik do pompy paliwa nie maiłem bezpiecznika??Czy to normalne w AFN 1,9 TDI???Teraz włożyłem ale żadnych zmian.

Pozdraiwiam

Bartek

EDIT by Baskecior: pamietaj o poprawnym nazywaniu tematów. Poprawiłem.

Opublikowano

1. Wymień filtr paliwa. Mann`a.

2. W AFN`ie NIE MA pompy paliwa.

3. Na cały zbiornik ropy zalej 0,25 l. denaturatu - masz nieziemski syf w baku a do tego zapchany filtr paliwa.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki śliczne:) Tak sądziłem że najprawdopodobniej to będzie filtr i być może syf w zbiorniku.Jak zatankowałem poprzednim razem musiało podnieść syf z dna zbiornika i przytkać.Mam nadzieję , że to pomoże.

Pozdrawiam

Bartek

Opublikowano

miałem tak samo-wskażnik paliwa oszukiwal i brakolo mi paliwa raz w momencie zgaszenia silnika i wtedy po dolaniu zapaliłem za kilkukrotnym pokręceniem, ale jak braklo już podczas jazdy to był problem.Usterke usunąłem czyszcząc potencjometr wskażnika paliwa kttóry jest w zbiorniku.Wyjmij go i poczyść styki tego usrojstwa a problemy powinny zniknąć jak u mnie!!!! :a4fan:POprostu wskażnik zawiesza się w ty miejscu a paliwa już nie ma i klapa!!!

W sumie może pół godziny roboty i po bólu!!!!