Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Kostka - przekaźnik 373

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może w ten sposób mi ktoś odpowie:

1. Co to za kostka

rB_WJ.jpg

2. co obsługuje

3. dlaczego gasną mi światła te "w nogach" po tym jak kostka ta wyda dźwięk podobny do zwarcia równo po 2 sekundach od otwarcia drzwi (reszta elektryki ok.)

4. Czy można ją sprawdzić vagiem, jeśli tak to którą opcją.

Dziękuję.

[br]Dopisany: 30 Wrzesień 2010, 23:32_________________________________________________poczytałem jak sprawdzić działanie przekaźnika. Podpiąłem 2 blaszki pod aku i ładnie "zwierał". Rozebrałem i przelutowałem porządnie widoczne trzy połączenia blaszek (kiepskie luty były a na jednym wcale praktycznie) i nic to nie dało, więc widocznie przewodziły. Siknąłem kontakt sprayem w gniazdo i dalej to samo... Co może być przyczyną?? Jakiś majster elektryk się wypowie??

Opublikowano

jak by coś to mam taki przekaźnik sprawny :)

Opublikowano

Z której części auta jest ten przekaźnik bo na zdjęciu to zawiele nie widać. Jeśli przekaźnik sprawny to urządzenie które nim steruje robi zamieszanie, nie jestem pewny ale obstawiałbym lampkę w podsufitce lub moduł komfortu (chyba pod fotelem kierowcy).

Opublikowano
  • Autor

przekaźnik znajduje się nad pedałem sprzęgła po odchyleniu plastikowej osłony między pedałami. Właśnie wydaje mi się, że jest sprawny, choć test z podłączeniem pod 12v słyszałem, że nie daje pewności. Elektryk myślał i myślał, właściwie to był młody chłopaczek ze szkoły zawodowej na praktykach (bo elektryk nie miał czasu na takie "pierdoło" które dla mnie pierdem nie jest) i stwierdził, że może komputer oblicza, że ma na obwodzie za wysokie napięcie (za mocne żarówki gdzieś zamontowane) i odłącza sobie taką lampkę w nogach. Ale mi się to wydaje jakieś wydumane na wyrost. Mam vaga ale nie wiem czy jest tam funkcja sprawdzająca przekaźniki czy coś w ten deseń, a nikt praktycznie nie odpowiada na moje posty .... :wallbash: :wallbash: :thumbdown: