Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6, AYM, waz łączący pompę wspomagania z maglem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy ktoś ma namiary gdzie można dostać. Okazalo się, że w moim wspomaganiu układu kierowniczego padł zawór umieszczony w tym właśnie wężu. Magiel i pompa są oki.

Objaw był taki, że pompa wyła niemiłosiernie (opisywałem) i płyn ze zbiornika w góre strzelał jak fontanna...

Notabene, żeby wyjąć przewód trzeba było ściągać, zderzak, lewą lampę,wąż od intercoolera i plastiki....

ps. w ASO tlko 600zł i do 2 tyg czekania bo nie ma w Polsce

Mam dość autka, najpierw magiel (ale po uderzeniu w lewy błotnik - rozumiem) a teraz ten zawór - powoli kończę z audi, jak zrobie tylko to wspomaganie. Przy okazji, obejrzałem rozrząd - wymieniony :) i faktycznie autko nie uderzone z przodu...ale i tak mam dość.

Gdzie wycenić takie auto?

Pozdrawiam

dzidz

A4, 2,5 TDI,2002 (lipiec), modelowo 2003, 151 kkm przebiegu, wszystko do sprawdzenia SPRZEDAM

Opublikowano

O ile dobrze mysle to jest to zawór zwrotny (zawór przepuszczający w jedną stronę). Proponował bym:

1. Odkręcić wąż

2. znaleźdz sklep z artykułami z hudraulika siłową (np. od koparek itd)

3. udać się do tego sklepu i przedstawić problem - oni sprzedadźa TOBIE odpowiedni zaworek

4. znajdź miejsce gdzie zakuwają węże hydrauliczne - i tam udaj się z tym zaworkiem z poprzedniego punktu i z tym co wyjąłeś z samochodu. Pokaż im to .. a oni TOBIE zrobią nowy

Powinno CIEBIE to wynieść nie więcej jak 200 zl i będziesz miał to zrobione prkatycznie od razu.

Robiłem to samo z wężem olejowym który idzie ze skrzyni biegów do chłodnicy oleju w poprzednim samochodzie. Za orginalny chcieli 400 zl.. a ja zapłaciłem 17 zl razem z wężem i robocizną.

Opublikowano

O ile dobrze mysle to jest to zawór zwrotny (zawór przepuszczający w jedną stronę). Proponował bym:

1. Odkręcić wąż

2. znaleźdz sklep z artykułami z hudraulika siłową (np. od koparek itd)

3. udać się do tego sklepu i przedstawić problem - oni sprzedadźa TOBIE odpowiedni zaworek

4. znajdź miejsce gdzie zakuwają węże hydrauliczne - i tam udaj się z tym zaworkiem z poprzedniego punktu i z tym co wyjąłeś z samochodu. Pokaż im to .. a oni TOBIE zrobią nowy

Nie takie to proste, zawór siedzi głęboko w wężu gumowym, który jest z dwóch stron zakończony "pozwijanymi metalowymi wężykami. Wąż gumowy niejako naciagnięty jest na metal. Ważne są te koncówki metalowe - ich kształt jest sciśle dopasowany, inaczej nie wejdą. Zastanawia mnie czy te zaworki w innych modelach są jednakowe, wtedy mozna by kupic, i przerzucić sama gume (z zaworkiem) na metalowe króccce...tak kombinuje...

Dzięki za zainteresowanie i pomoc

dzidz

a itak go sprzedam :)

dzidz

Opublikowano

W miejscu gdzie zakuwają węże hudrauliczne wytną te końcółki metalowe (te które są ważne przy dopasowaniu) i zakują na nowy wąż i będzie gitara..

Opublikowano

Najczesciej takie rzeczy robia w okolicy serwisow i napraw wozkow widlowych. Kolega mial podobny problem tylko w innym wozie i zrobili bez wiekszych problemow. Koszt 110 zl z materialem ;)