Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Skaczące obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam ten sam problem,falowanie obrotow.Sprawdziłem szczelność układu dolotowego powietrza i jest szczelny. Zrobilem adaptacje przepustnicy,ale nie czysciłem jej wiec nic ro nie dało.W sobote wyjme przepustnice i ją wyczyszcze potem zrobie adaptacje przepustnicy vagiem.Czytałem o tym na forum ze te czynnosci to podstawa do wykonania,bez tego nie da sie zlikwidowac problemu. Odezwe sie jak to zrobie. :hi:

Opublikowano

który to przewod podcisnienia??? ten co idzie z przepustnicy do kolektora ssącego? ja ma to samo w swojej. podobnie jak kolega wymienilem juz wszyskto oprócz przepustnicy. dodam ze jak odlacze przeplywke to jest ok

Opublikowano

do kinigs i i bebzo28, Panowie radze wyczyścić przepustnice i nie koniecznie trzeba ją wyjmować, wystarczy dobry sprej do czyszczenia i pomoże, rozpuszcza wszystko, dla pewnosci przewody też poczyście, i jeszcze jedno, nie muszisz targać kompa do auta. wyłącz wszysto w aucie potem odepnij wtyczke przepustnicy odczekaj kilka sek. zapnij ją spowrotem i przekreć kluczyk w stacyjce na zapłon ( nie odpalaj) odczekaj około 60 sek aż sie zaadoptuje i w droge :hi:

Opublikowano

OK. Jaki spray kupić , jeden mechanik mi mówił żeby spryskać WD-40 w sprayu, robiłem, to już parę razy 3 tygodnie temu i jeszcze wcześniej, ale nic nie pomaga , jak jej nie wyciągnę i sam dokładnie nie wyczyszczę to nie mam pewności że jest czysta.

Chyba że podasz mi dokładną nazwę tego preparatu który jest bardzo dobry , i wystarczy tylko spryskać , a nie wyciągać .

Tylko że jak ją wyciągnę to z obu stron ją wymyje a nie tylko z jednej strony.

A co do Adaptacji to robiłem już niedawno , odłączyłem aku, później podłączyłem aku, przekręciłem kluczyk na 60 sek, przepustnica daje taki pisk , który ma ustać po 60 sekundach , czekałem długo długo a pisk nie ustawał. dopiero po jakimś czasie jak jeździłem to tres jak przekręcę kluczyk to przepustnica daje przez 15 sekund pisk i po tym się wycisza.

Czy to oznacza że jest zaadaptowana .

O jednym zapomniałem nie odłączałem wtyczki od przepustnicy ( a to na pewno ważne).

Odłączę Aku na 15 minut i wtyczkę od przepustnicy. czy to wystarczy? . Oczywiście po wyczyszczeniu przepustnicy. i dokonam adaptacji.

Jeżeli już zrobię to wszystko, czyszczenie przepustnicy, adaptację , sprawdzę szczelność układu dolotowego powietrza( ODMA czy tak to można nazwać? ) .

Czy obroty powinny obrazu być stabilne czy po przejechaniu paru kilometrów dopiero ustaną? :rolleyes:

Opublikowano

ja mieszkam w irlandii i nie wiem jakie sa na polskim rynku dobre środki do czyszczenia gaźników przepustnic, musisz zapytać w sklepie :hi: , oczywiście jak masz czas to rozkrecaj wszystko, ja nie mam takiej możliwości, pozdrawiam, u mnie też przepustnica ustawia sie za kazdym razem gdy przekręcam klucz. ( nie ma znaczenia czy odpinasz wtyczke czy aku, chodzi o to by nie miała podtrzymania elektrycznego) Wd-40 to olej techniczny a nie środek do czyszczenia.

Opublikowano

koledzy, bylem na vagu dzis i wywalilo mi 00515 czujnik halla g40 otwarty zwarty obwód do plusa. i od razu pytanie czy czujnik halla wymienia sie razem z aparatem zapłonowym?

Opublikowano

do kinigs i i bebzo28, Panowie radze wyczyścić przepustnice i nie koniecznie trzeba ją wyjmować, wystarczy dobry sprej do czyszczenia i pomoże, rozpuszcza wszystko, dla pewnosci przewody też poczyście, i jeszcze jedno, nie muszisz targać kompa do auta. wyłącz wszysto w aucie potem odepnij wtyczke przepustnicy odczekaj kilka sek. zapnij ją spowrotem i przekreć kluczyk w stacyjce na zapłon ( nie odpalaj) odczekaj około 60 sek aż sie zaadoptuje i w droge :hi:

Wszystko zrobiłem tak ja mówiłeś , przepustnica była tak czarna że na porządku, jak tam zajrzałem to myślałem że jej tam niema. Nie wyciągałem jej kupiłem w spryskiwaczu preparat do czyszczenia gaźników.

Spryskałem parokrotnie i czyściłem szmatką teraz błyszczy jak .................. :good:

Zamontowałem wszystko odmę i resztę. Podłączyłem aku bo w wcześniej odłączyłem.

Przekręciłem kluczyk i pisk pisk pisk w okolicach przepustnicy pisk nie kończący się . :chytry:

Ostatnio też tak miałem ale po przejechaniu 200 km , po przekręceniu stacyjki pisk znikał po 30 sekunach.

Wiec tras nic nie ruszam zobaczę po przejechaniu 200 km.

A co do obrotów to OK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Już nie falują , czasami drygną z 850 na 750 i z powrotem na 850 ( jedno razowe ) a potem stoją równiutko na 850. jest ZAJEFAJNIE

Pozdrawiam......

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nie wytrzymałem z tym adaptowanie przepustnicy wiozłem kompa do garażu i kombinowałem i po 10 minutach już udało mi się zaadoptować przepustnice programem VAG 311.2.

Pozdrawiam.......

Opublikowano

Witam. Co do WD 40, jak napisał.Igor, to środek smarujący, w dodatku do niego dość szybko przyczepia się brud. Mi się wydaje że predzej się nim zaszkodzi...

Opublikowano

Tak WD-40 jest do tego przypadku jest nie właściwy.

Opublikowano

przeciez pisałem że to olej techniczny, jego zaletą jest gęstość bardzo płynna i co pozwala ja wnikaniu w rdze np. :wallbash: A co do obrotów kwiatek to mam to samo skacze mi co 2-3 sek na 750 i zastanawiam sie nad świecami lub przewodami, wyczytałem też że może to być aparat zapłonowy lub cewka. Ale najpierw sprawdzić muszę przewody paliwowe i filtr paliwa. Bo mam problemy z odpaleniem na mrozie

Opublikowano
  • Autor

koledzy, bylem na vagu dzis i wywalilo mi 00515 czujnik halla g40 otwarty zwarty obwód do plusa. i od razu pytanie czy czujnik halla wymienia sie razem z aparatem zapłonowym?

Witaj czujnik halla jest podpiety do aparatu zboku(3 piny) wypinasz i wymieniasz-prosta sprawa.[br]Dopisany: 13 Grudzień 2010, 11:00_________________________________________________

przeciez pisałem że to olej techniczny, jego zaletą jest gęstość bardzo płynna i co pozwala ja wnikaniu w rdze np. :wallbash: A co do obrotów kwiatek to mam to samo skacze mi co 2-3 sek na 750 i zastanawiam sie nad świecami lub przewodami, wyczytałem też że może to być aparat zapłonowy lub cewka. Ale najpierw sprawdzić muszę przewody paliwowe i filtr paliwa. Bo mam problemy z odpaleniem na mrozie

Czesc Jgor. Jezeli te skoki sa niewielkie tzn. ja mam 750-850 to podobno ten silnik ADP tak ma i nalezy sie do tego przyzwyczaic. U mnie tak delikatnie czasem pulsuja ale mechanicy i djagnosta mowia ze taki tego urok.Pozdro.
Opublikowano

ok kwiatek tylko ja ewidentnie słyszę jakby coś takiego że nie zaskakuje jeden gar i to w regularnych odstępach. W sobote jade zrobic amory ham-tył wymienić termostat i czujnik temp, więc zrobie tez filtry paliwa i powietrza, jesli nadaj bedzie to samo to myśle ze aparat lub cewka,( gdyby przewody lub swiece, to chodziłby nie regularnie), choć na wszelki wypadek wezme swiece bo w escorcie DOHC miałem podobnie i okazało sie jedna swieca.

Opublikowano
  • Autor

Igor a mi teraz przestala nagle gadac i nie wiem co ja boli. :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

Kolego Kwiatek30-76 podpinałem Vag-a dzisiaj i był błąd 561 bodajże , coś o przeliczaniu mieszanki i uboga mieszanka , skasowałem , innych błędów nie było . Sprawdziłem wtyczki i odmę ( jest trochę zaolejona przy pokrywie ) niby wszystko jest OK . Zrobiłem adaptację przepustnicy ale jej nie czyściłem , wiem że trzeba czyścić ale przy tych mrozach nie było szans . Jak to zrobiłem niby jest OK ale zobaczę jutro jak będzie zimny , bo na ciepłym zawsze dobrze chodził . Pozdr.