Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Silniczki klimatronika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kilka godzin temu usunęli mi temat ok rozwiązanie było na forum lecz do tego nie ma;p

mam 3 silniczki

- fioletowy (koło pedału gazu)(lewa strona)

- czerwony i niebieski pod schowkiem

wszystkie są sprawne podłączone. i cięgna tęż maja.

niebieski to od regulacji temperatury(to wszystko ok reguluje)

- czerwony i niebieski reguluje klapkami

problem jest z klapkami. gdy biorę na nogi leci na twarz ;p gdy biore na szybę też leci na twarz ;p jak biorę na szybę leci na twarz ;p

gdy biorę na twarz to leci lekko na szybę(podkreślam) lekko.

Widziałem tam że czerwony i fiolet(czarny) jest od sterowania klapkami jutro będę zamieniać kostki oby się nic nie spaliło (samochód to angol) niestety. może jakiś partak to złe podłączył i dlatego teraz takie efekty mam ;p

A może ktoś już to podmieniał kostki zółte z niebieskimi ;p i wie czy coś pomogło bo rozbierania jest trochę.[br]

Dopisany: 21 Październik 2010, 18:04_________________________________________________

coś mi się zdaje że zamiana kostek tu nic nie da na nagrzewnicy jest napisane markerem A4 Europa

ale nie wiadomo czy koleś dostał także silniczki do tego czy z angola przełożył ;p bo gdzieś wyczytałem że z angola będą tak świrować ale mi się wydaje że z angola to nie powinno wg pasować no nie wiem jutro sprawdzę czy podmiana kostek pomoże (chociaż wątpię) pewnie trzeba kable zmieniać. Ciekawe czy sam bd potrafił zmienić czy jakiś Elektro-Mechanik będzie musiał zadziałać ;p[br]Dopisany: 21 Październik 2010, 20:51_________________________________________________

ok, po przemianie kostek efekt jest taki że na nogi daje gdy biore na nogi gdy na kratki dae na kratki a gdy na szybe to d*pa widzę że chce silniczek zamknąć (otworzyć) coś ale mu nie idzie sądzę że ktoś z angola dał i dlatego taki efekt to możliwe?

prąd dochodzi jak up pisałem lecz podkreślam silniczek chce coś zamknąć a nie może!! czy to wina silniczka może być ????

Opublikowano

Wczoraj odwiedziłem elektryka gdyż mam podobny problem z klimatronikiem.Gdy na nogi leci w twarz, gdy na przednią szybę leci w twarz, dy pozamykam klapki leci lekko na przednią ale aż świszcze w przdnich.Podobno silniczek jak pokazało w błędach nie przełącza lub nie ma zasilania.Elektryk pocieszył że po rozebraniu i odciągnięciu tunelu zobaczy co się tak naprawdę stało - koszt wymiany silniczka 160 plus robocizna.

Opublikowano
  • Autor

u mnie to angol samochód i gdy biorę na twarz (środkowe klapki) leci na szybe a gdy na szybe to na srodkowe tutaj wydaję się zamienić + z - ale gdy zamieniam w 1 strone pracuje silniczek a w 2 nie. i tu mowa chyba jest o adaptacji :) która będę przeprowadzać i sądzę że będzie ok :)

Opublikowano

Witam podpinając sie pod temat silniczków klimatronika

Audi a4 1.9 TDI 1995 KLIMATRONIK

A wiec mam nastepujący problem:

Migający panel klimatronika

brak ciepłego powietrza

nawiew jest tylko na boczne szyby i ten nad radiem (brak nawiewu na szybe oraz nogi)

przewody od ogrzewania są gorące.

Rozebrałem schowek i są 2 silniczki które nie raagują na przyciski klimatronika.

Odłączyłem plastik z jednego silniczka i recznie przełączyłem na ciepłe powietrze(grzeje)

byłem na komputerze i wykazał błąd klapy czasem blokowane

i tutaj rodzi sie moje pytanie

Zabierać sie za rozkrecanie wszystkiego wyciągniecia silniczków przeczyscic szczotki lub je wymienic czy poprostu powodem mogą być zimne luty o których słyszałem co nie wiele. to troche dziwne aby padły 3 silniczki naraz.

Prosze o odpowiedz

Serdecznie Pozdrawiam[br]Dopisany: 01 Listopad 2010, 17:43_________________________________________________Problem usunięty.! hura. Sterownik padł od klimatronika! 10 min roboty 50 zł i działa! Polecam Elektromechanika w Ustroniu!

Opublikowano

kiepskie te sliniczki u mnie padl silnik sterowania klapy temp w aso chcieli 500 kupilem uzywke za 50 i pomeczylem sie bo dostep po zdjeciu schowka jest ale trzeba miec cierpliwosci troche :P