Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Maglownica czy drążki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

od jakiegos czasu zaczelo mi cos pukac jakby "wrzucic kamien do pustego garnka".

wahacze sa ok, bo wymienilem wszystkie + koncowki kierownicze.

wyrazie przy nierownosciach cos stuka i puka w ukladzie kierowniczym, nie idzie tego pukania dokladnie zlokalizowac, raz z prawej strony a raz z lewej.

w kazdym badz razie podniaslem auto i postawilem na klockach. obracajac kolami np. w lewo do oporu czuc ze, wali z miejsca gdzie sie laczy drazek z maglem albo sam magiej. nie idzie tego dokladnie powiedziec?

w kazdym badz razie jadac okolo 60 - 70 km i robiac luki slychac wyraznie jak cos przeskakuje, tak jakby przeskakiwalo z jednej strony na druga, np. w prawej na lewa itd.

magiel nie cieknie, to napewno. czy to oznaka ze byc moze padl i czeka go regeneracja. czy jak sciagne gume z drazkow to bede widzial jego luz ew.??

bardzo prosze o rady

Opublikowano

Jak wymieniałeś końcówki drążków kierowniczych trzeba było sprawdzić od razu też same drążki , tak ciężko powiedzieć

Opublikowano

Przerabiałem ten temat:znajomy mechanik kazał wymienić lewą końcówke drążka zadowolony wymieniłem bo myślałem że to magiel luz pozostał wkurzyłem się ale udało się oddać więc założyłem z powrotem bo miałem" lmo" wymieniłem lewy drążek i dokręciłem nakrętke od dołu na maglu[chyba 18]jest duża poprawa ale nie100%

Opublikowano

obstawiam ze to drazki maja luzy wiec wymieniaj.

Przerabiałem ten temat:znajomy mechanik kazał wymienić lewą końcówke drążka zadowolony wymieniłem bo myślałem że to magiel luz pozostał wkurzyłem się ale udało się oddać więc założyłem z powrotem bo miałem" lmo" wymieniłem lewy drążek i dokręciłem nakrętke od dołu na maglu[chyba 18]jest duża poprawa ale nie100%

ta srube uzywa sie w ostatecznych przypadkach gdy konczy sie magiel, a jak za mocno dokrecisz to mozesz stracic wspomaganie

Opublikowano

Arek a czemusz to?

Opublikowano

Arek a czemusz to?

a żesz łosz tak :naughty:

Opublikowano

Ano tera to wiem o co chodzi

Opublikowano
  • Autor

heh, wczoraj jezdzilem specjalnie pod katem wysluchiwania tego walenia. dochodzi ono dokladnie lewej strony. a po podniesieniu auta na klockach i ruszaniu kolami w poziomie, prawo lewo przy koncach slychac miejsce laczenia sie drazka z maglem.

zaryzykuje i kupie drazki, zaloze i moze pomoze :) oby :good:

i dam znac wtedy. oby to bylo to.

Opublikowano

Mnie jeden TRW kosztował 55 zeta lewy a i tak się okazało że to lewy banan [zamiennik] przejechał 12tysięcy.

Opublikowano
  • Autor

niestety. padla maglownica.

mam pytanie do fachowcow, wiem, ze od paska B5 bedzie pasowac, a jak sie ma magiel po pierwszy i drugim lifcie, bedzie pasowal do '95??

Opublikowano

masz nr. tej przekładni , jak tak to napisz go

Opublikowano
  • Autor

wlasnie nie mam.

jest do kupienia 30 km ode mnie, za 500 zl z a4 z 2000 roku. tylko zastanawiam sie czy bedzie pasowac do mojego z 95.

Opublikowano

maglownic do A4 jest tyle że ... ale uważam że będzie pasować :wink4:

ja kiedyś wymieniałem w A4B5 z 2000r. i kupiłem z Passata B5FL z 2003r. i wszystko pasiło ("stary" magiel był KOYO a "nowy" ZF)

Opublikowano

wlasnie nie mam.

jest do kupienia 30 km ode mnie, za 500 zl z a4 z 2000 roku. tylko zastanawiam sie czy bedzie pasowac do mojego z 95.

a ta do kupienia jest po regeneracji czy uzywka :?:

Opublikowano

wlasnie nie mam.

a ta do kupienia jest po regeneracji czy uzywka :?:

używka zapewne , według mnie za drogo , za dobrą używkę dałbym 300 pln i wymieniłbym gumowe manszety które kupiłbym w ASO (kpl. ok 100 pln) i trochę by jeszcze pośmigała , najczęściej magiel rozszczelnia się przez uszkodzenie manszet i dostanie się brudu pod nie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

8D1 422 065R - moze ktos ta sprawdzic?

Opublikowano

Ta przekładnia jest zamienna z takimi :

8D1 422 065 R >>> 8D1 422 069 >>> 8D1 422 069 C >>> 8D1 422 069 N >>> 8D1 422 067 >>> 8D1 422 052 >>> 8D1 422 052 M >>> 3B1 422 052 D >>> 3B1 422 052 R >>> 3B1 422 052 M >>> 3B1 422 052 MX

Stosowane w AUDI A4

VW PASSAT/4MOTION/SYNCRO/SANTANA

SKODA SUPERB

i może jeszcze kilku innych modelach VAG ale nie chciało mi się już szukać :wink4:

Opublikowano

magiel z 2000 roku różni się od tego z 95. w 95 masz mały klin a w 2000 duży czyli musiał byś kupić magiel z krzyżakiem i kolumna kierowniczą a co za tym idzie kiere też, ja sprzedaje a4 na części to wiem bo rozkręcam to bardzo często, do ciebie podejdzie magiel od 94-97, jak mam maglownicę to sprzedaje ją za 350 zł więc 500 to trochę za dużo

Opublikowano
  • Autor

8D1 422 065R - szukalem tej na necie i wg tego co znalazlem bedzie pasowac do mojej z 95'.

a co do tego klina, to teraz zabiles mi cwieka. bylem pewny, ze wieloklin to sprawka samej kolumny kierowniczej a nie przekladni i krzyzaka... no ale skoro piszesz, to wiesz.

kupilem ta 8D1 422 065R - za 350 zl. wg sprzedajacego nie ma zadnych luzow ani wyciekow. oczywiscie mam 10 dni na jej sprawdzenie i w razie w moge oddac. no zobaczymy jak zaloze. dam znac napewno co to bedzie.