Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kredyt Rodzina Na Swoim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Koledzy czy korzystał może ktoś z w/w kredytu. Planuję zacząć budowę domu w 2012r a od przyszłego zacząć chodzić za pozwoleniami. Wkładu własnego mam 50 000 a chciał bym wziąć 150 000zł w kredycie. Może mamy kogoś kto się tym zajmuje i wytłumaczy kilka spraw. Chodzi mi czy mogę wziąć taki kredyt w czasie budowy itp czyli wszystko co wiecie. Liczę na pomoc :)

Opublikowano

Jako że to off top.

Przecież w 2012 będzie koniec świata :>

Opublikowano
Opublikowano

Witam :hi:

Koledzy czy korzystał może ktoś z w/w kredytu. Planuję zacząć budowę domu w 2012r a od przyszłego zacząć chodzić za pozwoleniami. Wkładu własnego mam 50 000 a chciał bym wziąć 150 000zł w kredycie. Może mamy kogoś kto się tym zajmuje i wytłumaczy kilka spraw. Chodzi mi czy mogę wziąć taki kredyt w czasie budowy itp czyli wszystko co wiecie. Liczę na pomoc :)

Ogarnij najpierw podstawowe sprawy.

1.Kredyt RnS załatwiasz przed kupnem mieszania/rozpoczęciem budowy.

2.Zdolność kredytowa.

3.Nie możesz być właścicielem nieruchomości,domu/mieszkania przed załatwieniem kredytu.

Cały ten program obarczony jest wieloma haczykami i nie każdy bank może taki udzielić.

Zorientuj się najpierw co gdzie i jak dopiero uporządkuj sprawy budowy.

Moja kuzynka z mężem dostała taki kredyt,nie jest to strasznie trudne.

Opublikowano

"Porównaj kredyt z dopłatą ze standardowym kredytem mieszkaniowym (bez dopłat). Może się okazać, że kredyt standardowy jest korzystniejszy od kredytu z dopłatą w wybranym przez Ciebie banku. W przypadku domów jednorodzinnych Skarb Państwa dopłaca 50% odsetek do 70 m2 Twojego domu. Tak więc jeśli nie zrobisz porównania i kredyt z dopłatą będzie miał dużo wyższą marżę od kredytu standardowego, a do tego budujesz duży dom (130-140 m2 powierzchni użytkowej), może się zdarzyć, że rata kredytu w ramach programu Rodzina na swoim będzie wyższa od raty standardowego kredytu hipotecznego."

tu masz sporo na ten temat: http://www.rodzinanaswoim.pl/

Opublikowano
  • Autor

Ja chcę budować dom około 95m2, działkę mam z mediami na niej, ogrodzona itp. Jutro będę w banku ING bo w necie u nich z tego co mi wyliczyło jest najkorzystniej dla mnie. Zobaczę co mi powiedzą.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Też interesuje się kredytami i z tego co wiem to mają w przyszłym roku zrezygnować z dopłat rodzina na swoim, bo rządowi się kończy kasa