Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 AJM '00] Xenon - problem z autopoziomowaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Mam problem z silniczkiem regulacji reflektora (odbłyśnika) w moim aucie. Jakiś czas temu zauważyłem, że przy włączaniu świateł coś w lewej lampie "cyka", dość głośno - domyślałem się, że to silniczek poziomu świateł, który tak jakby przeskakiwał na cięgnie. Po niedługim czasie hałas zamilkł, ale zauważyłem też, że reflektor się nie poziomuje. Postanowiłem w końcu za to się zabrać, ale nie wiem jak wyciągnąć silniczek. Jego obudowa obraca się o jakies 45 stopni... i co dalej? Nie chciałem używać siły, bo może jest to część niedemontowalna, nie wiem. Wtedy ostatecznie bede mógł spróbować podłączyć go bezpośrednio pod akumulator i zobaczę jak się zachowuje. Byłbym wdzięczny za ewentualne wsazówki, jak do tego podejść, bo świeci mi "pod nogi". Z góry dzięki.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jak sie nie myle to w Xenonie sa takie same silniczki.

Nizej masz zdjecie jak jest zamontowany silniczek. Tak jak pisales po przekreceniu musisz go podnosic do gory tak aby drugi koniec silniczka wyskoczyl z tej bialej prowadnicy.

Przy zakladaniu bedziesz chyba musial trzymac odblysnik zeby CI nie uciekal.

AKoncowka od silniczka chyba jest regulowana i jak ja za bardzo wkrecisz to nie bedziesz mogl pozniej silniczka zamontowac.

Moglbys przy okazji sprawdzic nawet probowka, na ktorych pinach jest masa, plus i sygnal do silniczkow :?:

Chodzi dokladnie o piny 2, 5 i 7.

valeo.jpg

Opublikowano
  • Autor

Pikuś, dzięki za wskazówki. Wyjąłem silniczek, ale niestety chyba jest martwy :wink: bo nie reaguje po przyłożeniu napięcia. No nic, może jakaś "reanimacja" go uratuje, ale na razie mam coś innego na głowie, bo zauważyłem, że osłona przegubu pękła i teraz tym musze sie pilnie zająć. Jeszcze raz dzięki.

Pozdrawiam