Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Prośba o analize logów...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć

Prośba do miłośników logów (których na tym forum nie brakuje :D ) - utwierdźcie mnie w tym czego się domyślam - nie pisze co by nie sugerować...

A przy okazji witam tych którzy dział "noob" omijają !

Kąt statyczny w 00BS:38-41 (nie pali na dotyk) przy zimnym oraz temp 79-81oC - tyle mam po gazowaniu na klimatroniku(49) i w grupie 07 (Coolant Temp). Temp na desce (oleju/silnika) pokrywa się z VAG/klimatronem. Temp płynu chodniczego (zegar u góry deski) około 90, zależy jak jadę i jak mocno ogrzewanie włączone.

Grupa 3

gr3lb5.th.jpg

Grupa 8

gr8kr3.th.jpg

Grupa 11

gr11ti5.th.jpg

Info:Pomiar każdego kanału oddzielnie, gaz 100%, lekko pod górkę co by się za szybko nie rozpędziła (więcej próbek), filtr wymieniony około 3.5kkm temu

Pozdrawiam !

Edit: info o filtrze pow. Dzieki kolego Murzyn ;)

Opublikowano

Kąt statyczny w 00BS:38-41 (nie pali na dotyk) przy zimnym oraz temp 79-81oC - tyle mam po gazowaniu na klimatroniku(49) i w grupie 07 (Coolant Temp). Temp na desce (oleju/silnika) pokrywa się z VAG/klimatronem. Temp płynu chodniczego (zegar u góry deski) około 90, zależy jak jadę i jak mocno ogrzewanie włączone.

ustaw kat wtrysku na prawidłowy,doprowadz termike silnka do porzadku [termostat+oring] i zrob ponownie logi dynamiczne ....

[ + ]

lmm cos slaby ... ale to dopiero przy nowych logach ... ;)

Opublikowano
  • Autor

dzięki spanky! Tak właśnie mi to wyglądało. Wczoraj kolega Murzyn (dzięki) zwrócił mi uwagę na niedoładowanie w przedziele 3-3.1krpm. Mi to wyglądało na lag spowodowany peakiem i małym przeładowaniem później (albo inaczej, lag wystąpił z bezwładności turbiny jak sterownik chciał ściągnąć w dół za duże ciśnienie doładowania), jak to widzisz? Sztanga na moje czucie była OK, na VAGu reaguje ładnie (w BS przełączana), jedyne co to cewke jeszcze mogę sprawdzić (+ponownie sztangę). Ale i tak najpierw termostat, no i kąt...

I pytanie o Boost Value, u mnie dość wysoko otwiera zawór (duży % jak zerknąłem kiedyś na logi innych), zaprzątać sobie tym głowe?

Pozdrawiam!

Opublikowano

dzięki spanky! Tak właśnie mi to wyglądało. Wczoraj kolega Murzyn (dzięki) zwrócił mi uwagę na niedoładowanie w przedziele 3-3.1krpm. Mi to wyglądało na lag spowodowany peakiem i małym przeładowaniem później (albo inaczej, lag wystąpił z bezwładności turbiny jak sterownik chciał ściągnąć w dół za duże ciśnienie doładowania), jak to widzisz? Sztanga na moje czucie była OK, na VAGu reaguje ładnie (w BS przełączana), jedyne co to cewke jeszcze mogę sprawdzić (+ponownie sztangę). Ale i tak najpierw termostat, no i kąt...

I pytanie o Boost Value, u mnie dość wysoko otwiera zawór (duży % jak zerknąłem kiedyś na logi innych), zaprzątać sobie tym głowe?

Pozdrawiam!

powinno sie rozjezdzic .... ;)