Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Olej w zbiorniczku wyrównawczym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[b5 AUDI A4 1.8] Woda w zbiorniczku wyrównawczym

Witam wszystkich właścicieli audi.Mam dość duży problem ze swoim autkiem, mianowicie zauważyłem olej w zbiorniczku wyrównawczym,oraz wodę w oleju , po odkręceniu korka jedna wielka maż. diagnoza dość oczywista uszczelka pod głowicą. Mechanik wymienił uszczelkę, głowica została splanowana i sprawdzone czy nie ma żadnych pęknięć, zmienione zostały wszystkie uszczelki uszczelniacze oraz nowe szpilki, układ chłodzenia płukany kilka krotnie. I teraz pojawia się mój problem po kilku przejechanych kilometrach zauważyłem że ubywa oleju z silnika i wszystko ląduje w zbiorniczku wyrównawczym. Autko nie kopci chodzi równiutko i odpala bez żadnego problemu. Czy powodem może być uszkodzona chłodniczka oleju??

Będę wdzięczny za każdą podpowiedż. Pozdrawiam

Opublikowano

[b5 AUDI A4 1.8] Woda w zbiorniczku wyrównawczym

Witam wszystkich właścicieli audi.Mam dość duży problem ze swoim autkiem, mianowicie zauważyłem olej w zbiorniczku wyrównawczym,oraz wodę w oleju , po odkręceniu korka jedna wielka maż. diagnoza dość oczywista uszczelka pod głowicą. Mechanik wymienił uszczelkę, głowica została splanowana i sprawdzone czy nie ma żadnych pęknięć, zmienione zostały wszystkie uszczelki uszczelniacze oraz nowe szpilki, układ chłodzenia płukany kilka krotnie. I teraz pojawia się mój problem po kilku przejechanych kilometrach zauważyłem że ubywa oleju z silnika i wszystko ląduje w zbiorniczku wyrównawczym. Autko nie kopci chodzi równiutko i odpala bez żadnego problemu. Czy powodem może być uszkodzona chłodniczka oleju??

Będę wdzięczny za każdą podpowiedż. Pozdrawiam

oczywiście :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje kolego za tak szybką odpowiedź, zaraz wskoczę w autko i pojadę do do sklepu kupić chłodniczkę. :>

Czy przyczyną może być coś innego??

Czy przy wymianie chlodniczki trzeba zmieniać również olej??

Opublikowano

jeżeli głowica i uszczelka jest 100% dobra to wymień chłodniczkę

jeżeli jest płyn w oleju to oczywiście olej masz do wymiany

Opublikowano
  • Autor

zapomniałem dodać że płynu w oleju nie ma , olej jest czysty jest tylko olej w płynie w zbiorniczku wyrównawczym , olej ubywa z silnika i wszystko ląduje w zbiorniczku. chciałbym wiedzieć czy przy wymianie chłodniczki spuszcza się olej z silnika :embarrassed:

Opublikowano

nom.... najlepiej by było ;)

Opublikowano

Pisałeś, że masz wode w oleju i masz maź, zobacz bagnet czy masz szczelny, bynajmniej u mnie tak było.

Opublikowano
  • Autor

omenos, niedokładnie przeczytałeś mojego posta, pisałem że olej był w wodzie woda w oleju , została wymieniona uszczelka i olej jest czysty teraz mam tylko czyściutki olej w zbiorniczku wyrównawczym, który ubywa z silnika. sam olej w silniku jest czyściutki. Kupiłem chłodniczke oleju jestem umówiony z kolegą mechanikiem jutro na 20 zmienimy i dam znać. jeśli ktoś ma inne teorie proszę pisać jestem wdzięczny za każdą sensowną podpowiedź. wojtekce dzięki bardzo za pomoc. POZDRAWIAM

Opublikowano

Nie zapomnij wypłukać układ chłodzenia....

Opublikowano
  • Autor

jakieś wskazówki czyn płukać bo nie będzie to łatwa sprawa :no:

Opublikowano

jakieś wskazówki czyn płukać bo nie będzie to łatwa sprawa :no:

http://moto.allegro.pl/prestone-plyn-do-plukania-ukladu-chlodzenia-i1339345267.html

http://moto.allegro.pl/wynn-s-56072-radiator-flush-i1346820754.html

http://moto.allegro.pl/xeramic-profesjonalny-plukacz-do-chlodnic-hit-fv-i1356131149.html

jest jeszcze preparat Liqui Moly. Na koniec bieżącą wodę w układ chłodzenia na kilka minut i po sprawie. Dobry mechanior to ogarnia.

Opublikowano
  • Autor

KICHOL wielkie dzięki kolego :>